Izazvale gnev javnosti: Šta su glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin uradile za svoju decu

Izazvale gnev javnosti: Šta su glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin uradile za svoju decu

Autor: | 12/03/2019

0

Američke glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin optužene su da su, sa još najmanje 40 osoba, učestvovale u skandalu, tokom kojeg su bogati roditelji podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje, kako bi pomogli njihovoj deci da se upišu u najelitnije škole u zemlji.

Podmićivanje je navodno bilo omogućeno preko jedne kompanije u Kaliforniji, a prema navodima iz vlasti, roditelji su ukupno dali oko 25 miliona dolara osnivaču firme "Edge College & Career Network" kako bi njihova deca „upala“ na prestižne univerzitete, prenosi AP.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L.A. Times Entertainment (@latimes_entertainment) on Mar 12, 2019 at 10:25am PDT


U skandal su umešani univerziteti poput Jejla, Džordžtauna i Stanforda, prenosi Gardijan.

Optužnice su podignute protiv 33 roditelja, među kojima su holivudske glumice Felisiti Hafman, najpoznatije po ulozi Linet Skavo u seriji Očajne domaćice, Lori Laglin iz serije Puna kuća, kao i protiv još 13 trenera i saradnika Vilijema Rika Singera, vlasnika firme "Edge College & Career Network"

-Ovakvi roditelji predstavljaju katalog bogatstva i privilegija- rekao je američki advokat Enru Leling, navodeći da je zbog svakog studenta primljenog zahvaljujući prevari, odbijen po jedan koji je bio istinski talentovan.

Naime, jedan bivši fudbalski trener na Univerzitetu Jejl, priznao je krivicu i pomogao da se izgradi slučaj protiv ostalih.

Prema navodima iz vlasti, treneri u sportovima poput fudbala, tenisa i odbojke, prihvatali su mito, kako bi stavili studente na listu regrutovanih sportista, bez obzira na njihove sposobnosti ili iskustva.

Hellomagazin.rs Cover Iimages/Instagram