Mel Gibson proglašen za najboljeg režisera u 2016.

Mel Gibson proglašen za najboljeg režisera u 2016.

Autor: | 01/01/2017

0

Prošla 2106. godina bila je istinski velika i značajna za Mela Gibsona koji se u velikom stilu vratio u Holivud.

To ima poseban značaj ako se setimo koliko je Holivud bio ljut na Gibsona zbog njegovih ispada i nedoličnog ponašanja, kao i izjava koje su raznoliko tumačene, ali uglavnom negativno.

Veličanstveni rediteljski povratak Mela Gibsona: Desetominutne ovacije u Veneciji

Ipak, Gibsonovo poslednje ostvarenje "Hacksaw Ridge" je film kojim je čuveni glumac i režiser uspeo da dokaže da je vreme da se prošlost ostavi u prošlosti, kao i da je zaslužio novu šansu.

Međunarodni filmski festival Kapri Holivud prepoznao je napore Mela Gibsona i dodelio mu priznanje za najboljeg reditelja godine. U njegovo ime nagradu je primio producent filma "Hacksaw Ridge", Bil Mekanik, koji je, ujedno, dobio nagradu za producenta godine.

Bivša devojka Mela Gibsona traži alimentaciju od 90.000 evra

Festival se održava na italijanskom ostrvu u blizini Napulja.

- Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film. Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam mislio da je on savršen za ovaj film, ali je on prihvatio da bude režiser tek nakon mog trećeg zahteva. Napraviti ovaj film bilo je veoma važno. Kao što reče izraelska pevačica Noa, predsednica ovogodišnjeg izdanja festivala, "Umetnost je važnija više nego ikada, sada, u ovom ludom svetu kojim vlada netolerancija". U ovom filmu postoje vrednosti otvorenog uma, koje često fale holivudskim filmovima - rekao je Bil Mekanik.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: mel gibson