Kolekcija rukom pisanih zabeleški princeze Dajane na aukciji

Kolekcija rukom pisanih zabeleški princeze Dajane na aukciji

Autor: | 05/01/2017

0

Kolekcija rukom pisanih zabeleški tragično nastradale britanske princeze Dajane će biti ponuđena na aukciji. Među njima je i beleška koja otkriva da je Dajanin mlađi sin, princ Hari, stalno imao problema u školi.

Tih ukupno šest zabeleški, za koje se očekuje da će, zajedno sa drugim predmetima, biti prodate za oko 15.000 funti u Kembridžu, Dajana je pisala Sirilu Dikmanu, koji je bio glavni nadzornik Bakingemske palate tokom 50 godina, prenosi Rojters.

U jednoj od poruka, koja je datirana na 20. septembar 1984. godine, što je bilo pet dana posle Harijevog rođenja, piše da „Vilijam obožava svog malog brata i sve vreme ga grli, ljubi i retko kad dozvoljava roditeljima da mu priđu!“.

U drugoj poruci, datiranoj na 17. oktobar 1992, princeza Dajana navodi kako su oba mlada princa „dobro i uživaju u školskim danima, mada je Hari stalno u problemima“.

Među ostalim predmetima, koje će na aukciji ponuditi Dikmanova porodica, nalaze se pisma, kartice i fotografije drugih članova kraljevske porodice, među kojima su princ Čarls, princeza Margeret, kraljica Elizabeta i princ Filip, navodi britanska agencija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: princeza Dajana

Pročitajte još

Najnovije vesti