Brojne holivudske glumice spremaju protest protiv Donalda Trampa

Brojne holivudske glumice spremaju protest protiv Donalda Trampa

Autor: | 10/01/2017

0

Brojne holivudske glumice će se pridružiti masovnim protestima protiv novoizabranog predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, dan nakon što on položi zakletvu u Vašingtonu.

"Protest milion žena", organizovan putem Fejsbuka od samog početka je privukao brojne istomišljenice, a prema rečima organizatora u glavnom gradu Sjedinjenih Država 21. januara se očekuje više od 100.000 žena koje će protestovati.

Među slavnim ženama naći će se Keti Peri, Ejmi Šumer, Skarlet Johanson, Šer, Džulijen Mur i Franses Mekdormand.

Ulicama Vašingtona će, u znak protesta, prošetai Debra Mesing, Patriša Arket, Daniel Bruks, Padma Lakšmi, Olivija Vajld...

Glumica i producentkinja Čelsi Hendler istovremeno će predvoditi slične demonstracije u Park Sitiju u državi Juta.

To će biti još jedan u nizu planiranih protesta koji će dan nakon inauguracije biti održan u Sjedinjenim Državama i u svetu.

Žene zabrinute da bi Donald Tramp mogao da umanji ili ukine njihova prava planirale su masovan protest u Vašingtonu. To je reakcija na Trampove stavove o ženama koje je izneo tokom kampanje. Tramp je u kampanji vređao novinarke, suparnicu Hilari Klinton i druge žene zbog njihovog izgleda, a pojavio se i video u kome se hvali da je dodirivao žene i nudio im se, što je nekoliko žena i potvrdilo. Rekao je i da bi abortus trebalo zabraniti u većini slučajeva, a da bi žene koje su ih imale trebalo kazniti, ali  je ovo poslednje kasnije negirao objasnivši da bi trebalo kazniti lekare koji su  izveli te abortuse.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Donald Tramp

Pročitajte još