Ema Votson: Belu iz "Lepotice i zveri" želim da ovekovečim kao ženu za primer

Ema Votson: Belu iz "Lepotice i zveri" želim da ovekovečim kao ženu za primer

Autor: | 17/01/2017

0

Po onome što se može videti iz trejlera za film "Lepotica i zver" čija premijera je sredinom marta, izbor Eme Votson za ulogu Bele bio je pun pogodak.

Mlada glumica se sjajno snašla u čuvenom klasiku, ali smo je mogli gledati i u ulozi još jedne princeze, samo da je Ema prihvatila ponudu da glumi u rimejku "Pepeljuga" Keneta Brane.

Ema Votson otkrila da je “Hari Poter” uticao da postane feministkinja

Kako je sama priznala, Ema je ulogu Pepeljuge odbila zbog, za holivudske pojmove, veoma čudnog razloga: zato što misli da ta princeza nije dovoljno dobar uzor.

- Nisam znala da će se snimati film "Lepotica i zver" kad sam odbila ulogu Pepeljuge. S druge strane, kada su mi ponudili ulogu Bele u filmu "Lepotica i zver", osetila sam da mi taj lik mnogo više odgovara nego Pepeljuga. Ona je znatiželjna, saosećajna i otvorenog uma, ukratko žena kakvu bih želela da ovekovečim kao uzor - kaže Ema, a piše harpersbazaar.com.

Ona zna kako da izgleda moćno: Proverena modna kombinacija Eme Votson

Ipak, ni sa ulogom Bele nije išlo sve glatko, jer je Ema priznala da se dvoumila i oko te uloge, ali da je radila na liku zajedno sa rediteljem Billom Kondonom u želji da istaknu njenu feminističku stranu i prkos, zbog čega su u nekim delovima promenili pozadinsku priču oko njenog lika.

- Mislila sam da nema mnogo informacija i detalja na početku priče koje bi objasnile zašto se Bela nije uklopila u sredinu u kojoj je živela, osim što je volela knjige'. Pored toga, mi smo dodali i da je izumela neku vrstu veš mašine ne bi li, umesto da pere veš, mogla da sedi i da čita knjige. Tako je Bela postala i izumiteljka - objasnila je Ema.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: ema votson

Pročitajte još

Najnovije vesti