Zamenjuje baku na zvaničnim dužnostima: Vilijam postaje princ s punim radnim vremenom

Zamenjuje baku na zvaničnim dužnostima: Vilijam postaje princ s punim radnim vremenom

Autor: | 21/01/2017

0

Princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe da bi mogao da se posveti zvaničnim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umjesto svoje bake, kraljice Elizabete, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vilijam, koji je drugi u naslednom redu britanske krune, zbog novih dužnosti će se, iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske, s porodicom preseliti u London.

- U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za čitav život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u idućim decenijama - rekao je Vilijam.

Pet godina je srećno oženjen, ali nema “ključni dokaz”: Zašto princ Vilijam ne nosi burmu?

On je služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a donedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje. Posle je počeo novu karijeru kao pilot helikoptera hitne medicinske službe za hitnu pomoć Ist Anglije, u blizini svog doma.

Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i da će se sa suprugom Kejt Midlton i njihovo dvoje dece Džordžom i Šarlot preseliti se iz vile Anmer Hall, u sklopu kraljičinog imanja u Norfolku, u Kensingtonsku palatu, njihovu zvaničnu londonsku rezidenciju.

Kejt Midlton dala odrešene ruke svojoj stilistkinji da princa Vilijama izvuče iz dosadnih odela

Kraljica Elizabeta, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila je zvanične obveze i uoči Božića, i objavila da više neće biti pokroviteljka brojnih humanitarnih organizacija.

Deo dužnosti već je prenela na sina, princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: princ vilijam

Pročitajte još

Najnovije vesti