Điđi Hadid: Dok sam odrastala nisam baš volela svoje telo

Điđi Hadid: Dok sam odrastala nisam baš volela svoje telo

Autor: | 01/02/2017

0

Jedan od najtraženijih modela današnjice Điđi Hadid i po drugi put se našla na naslovnici britanskog "Voga".

To je ukupno 13. naslovnica koju je Điđi snimila za ovaj prestižni modni časopis ukupno, računajući sva nacionalna izdanja "Voga".

Tim povodom slavna manekenka je dala i intervju u kome je progovorila i o osetljivoj temi - prikazivanju ženskog tela u medijima.

Điđi Hadid: Lekari već dve godine ne mogu da mi nađu lek, a ja gubim kilograme

Naslovnica britanskog "Voga" tek je još jedan u nizu uspeha Điđi Hadid koja u poslednje tri godine beleži ogroman rast popularnosti u modnoj industriji, ali i inače, u čitavoj popularnoj kulturi. Na putu do svetske slave zaradila je i reputaciju osobe koja otvoreno govori o sveprisutnom osuđivanju ženskog tela i uopšte izgleda.

U septembru je Điđi privukla ogromnu medijsku pažnju nakon što je objavljeno njeno otvoreno pismo, u kome se sukobila s delom javnosti koji smatra da nije dovoljno mršava za titulu top modela.

- Da, imam grudi, mišiće, veću zadnjicu i jača bedra. Vaši zlobni komentari neće me naterati da menjam svoje telo - napisala je Điđi.

U intervjuu za "Vog" Điđi je otkrila da je doživela neočekivano veliku podršku zbog tog pisma, ali se i osvrnula na pritiske sa kojima modeli moraju da se suočavaju.

- Svet stavlja ogroman pritisak na modu, a zatim osuđuju modele koji podležu tom pritisku - kaže Điđi.

Šta sve ona može: Pogledajte čizmice koje je Điđi dizajnirala za Stuart Weitzman (video)

Ona je odlučna u nameri da joj zlobni komentari ne utiču na izgrađeno samopouzdanje.

- Kad sam odrastala, nisam u potpunosti volela svoje telo. Atletske sam građe, ali s vremenom sam bila sve ponosnija na svoj izgled. Učinite sve što možete da biste ostali zdravi i radite ono zbog čega se osećate dobro i srećno. Ovako sam uvek gledala na stvari - rekla je Gigi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images