Ljubav Džona Lenona i Joko Ono uskoro na velikom platnu

Ljubav Džona Lenona i Joko Ono uskoro na velikom platnu

Autor: | 03/02/2017

0

Trideset šest godina nakon ubistva nekadašnjeg člana "Bitlsa" i jednog od najvećih antiratnih aktivista, Džona Lenona, njegova udovica Joko Ono najavila je da će biti snimlejn film o njihovom zajedničkom životu.

Scenario za film će napisati Entoni Mekarter, autor scenario za film "Teorija svega", a produkciju, uz Joko Ono, potpisuje Majkl De Luka.

- Radnja filma će se usredsrediti na romansu i zajednički život para sedamdesetih godina prošlog veka, Lenonov odlazak iz "Bitlsa", zajednički aktivizam i hrabrost u protestu protiv rata u Vijetnamu, njihovu muzičku saradnju i Lenonovu tragičnu smrt 1980. godine - rekao je De Luka za "Hollywood Reporter".

Pol Makartni: Džon Lenon je celog života tražio pomoć

On je dodao da se nada da će film uspeti da nadahne današnje mlade da slede sopstvenu viziju sveta kakav žele i da se za to zalažu.

Još nisu objavljene informacije o tome ko će glumiti u filmu i kada će početi snimanje. Joko Ono je bila Lenonova supruga od 1969. do njegove smrti u decembru 1980.

Adolescencija i Lenonova mladost prikazani su u filmu "Nowhere boy" iz 2009. u kome ga je glumio Aron Tejlor-Džonson, a Lenonovo ubistvo prikazano je u filmu "Poglavlje 27" u kome je ulogu Lenonovog ubice Marka Dejvida Čepmana glumio Džared Leto.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images