Dejvid Bekam u centru skandala: Isplivali mejlovi u kojima traži odlikovanje za humanitarni rad

Dejvid Bekam u centru skandala: Isplivali mejlovi u kojima traži odlikovanje za humanitarni rad

Autor: | 04/02/2017

0

Bivši fudbaler Dejvid Bekam našao se u centru skandala kada su u medije dospeli mejlovi u kojima kritikuje odbor za deljenje Ordena britanskog carstva jer ga ni nakon dugogodišnjeg humanitarnog rada nisu nagradili titulom viteza.

Mejlove koje je slavni fudbaler slao Simonu Oliveiru, koji je zadužen za odnose s javnošću, objavila je mreža istraživačkih novinara na svojoj stranici European Investigative Collaborations, a zatim i mnogi evropski mediji.

Čovek koji je nakon sportske karijere od svog imena napravio brend i koji je miljenik žena širom planete vrlo lako bi zbog toga mogao da postane omražen.


Naime, Bekam se posvetio dobrotvornom radu s UNICEF-om i ostalim udruženjima samo zbog priznanja.

- Ne želim ordene nižeg reda. Ko o tome odlučuje? Ako me ne proglase vitezom, mogu da odje*u. To je sramota. Da sam Amerikanac, takvu titulu bih dobio još pre deset godina - navodno je napisao Bekam u jednom od mejlova poslatih svom PR menadžeru Simonu.

Dejvid Bekam o tračevima: Viktorija i ja ostajemo zajedno jer se volimo, a ne zbog našeg brenda

U javnost je dospela poruka Dejvidovog agenta Dejvida Garnera koji ga, nakon mnoštva ljutitih fudbalerovih mejlova, savetuje kako dalje da planira svoje humanitarne aktivnosti kako bi održao pozitivan imidž u javnosti.

- Treba napraviti listu stvari koje treba raditi u humanitarne svrhe kako bi se ljudima činio dobrim i kako bi ljudi videli njegov rad umesto da stalno čitaju koliko novca zarađuje ili koliko vredi njegov brend. Humanitarni rad je krucijalan i niko ne razume koliko je to bitno za njegov biznis.

Bivši fudbaler sa UNICEF-om sarađuje od 2005., a 2015. godine osnovao je fond za pomoć deci. Međutim, sada je u pismima otkriveno da Bekam nije hteo da izdvoji novac za sopstveni humanitarni projekat.

Mejlovi još otkrivaju i koliko je Dejvid bio besan što sam mora da plaća avionsku kartu za Filipine kao i bahate zahteve koje je UNICEF morao da plaća.

Nakon što su ove šokantne prepiske dospele u javnost oglasio se njegov PR menadžer koji je rekao da su poruke "ukradene i izmenjene".

U ovakvim trenucima Dejvid Bekam najviše uživa (foto)

- Dejvid Bekam je posvetio veliki deo svog vremena i energije ovoj fondaciji i lično, iz svog budžeta, donirao velike sume novca, što će i dalje nastaviti da radi. Dejvid i UNICEF su ponosni na sve što su zajedno postigli i što će nastaviti da čine, a njihova dela to i potvrđuju – stoji u saopštenju.

A photo posted by David Beckham (@davidbeckham) on Dec 29, 2015 at 9:55am PST

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/N.P. guliver/gettyimages
Tagovi: dejvid bekam