Sindi Kraford: Mislila sam da je reč "supermodel" pretenciozna i da se nikada neće zadržati

Sindi Kraford: Mislila sam da je reč "supermodel" pretenciozna i da se nikada neće zadržati

Autor: | 05/02/2017

0

Nikoga ne čudi što jedan od najpoznatijih supermodela svih vremena Sindi Kraford opstaje na modnoj sceni i nakon tri decenije. Pedesetogodišnja muza svih velikih modnih imena idalje pleni šarmom i jedinstvenim izgledom.

Sindi se našla na naslovnoj strani Vogue Australia u kome je pričala o svojoj karijeri i savetima koje deli mlađim koleginicama i svojoj ćerki koja je krenula njenim stopama.

- Manekenstvo je kao sport u kom možete napredovati. Čak i s godinama, vi ste kao stari sportista koji dobro poznaje igru - rekla je ona za magazin.

Od kada se našla na naslovnici britanskog Vogue magazina 1990. prati je termin "supermodel", a Kraford otkriva kako joj je nekada to izgledalo smešno.

- Mislila sam da je reč ‘supermodel’ smešna. Sećam se da sam pomislila da je toliko pretenciozna, da se nikad neće zadržati. Nisam bila u pravu, sad su svi supermodeli.

Kako mlađim koleginicama mnogo znače saveti modne legende, ona ih nesebično deli, a ovo je njena tajna:

Sindi Kraford o starenju: Vreme je nemoguće vratiti i ne želim da se takmičim sa svojom ćerkom

- Možete biti naporna manekenka, možete biti teški za komunikaciju i neprekidno mamurni, a svi će to trpeti ako ste dovoljno atraktivni i sveži na sceni. Ali, uskoro će se pojaviti neko nov. Međutim, ako se postavite kao profesionalac, spreman na rad i učenje, možete to promeniti - poručuje Sindi i otkriva šta je jedino brine kada je karijera njene ćerke Kaje u pitanju:

- Brinem se samo zbog toga što sam ja u karijeri dostigla sam vrh i što će ona, ako to ne uradi, osećati zbog toga veliki pritisak - bila je iskrena Kraford.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/N.P. guliver/gettyimages
Tagovi: sindi kraford