Princ u službi beskućnika: "Halo, ja sam Vilijam, i želim da ti pomognem"

Princ u službi beskućnika: "Halo, ja sam Vilijam, i želim da ti pomognem"

Autor: | 13/02/2017

0

Princ Vilijam je neverovatnom brzinom zamenio svet glamura na crvenom tepihu nimalo ružičastom realnošću teškog života beskućnika.

U nedelju uveče bio je pratnja princezi Kejt na dodeli BAFTA nagrada, a već sledećeg jutra posetio je ustanovu Centrepoint, jedan od njegovih najznačajnijih dobrotvornih angažmana, gde je učestvovao u obuci za rad na telefonskoj liniji za pomoć beskućnicima.

Vilijam je pažljivo slušao jednu instruktorku koja je razgovarala sa tinejdžerom koji je dva puta opljačkan dok je spavao na ulici. Mladić je izbačen iz kuće zbog svađe sa roditeljima.

Zamenjuje baku na zvaničnim dužnostima: Vilijam postaje princ s punim radnim vremenom

Kada je instruktorka predložila tinejdžeru nekoliko opcija koje bi mogle da mu pomognu da se snađe van svog doma, među kojima je prvi korak odlazak u prihvatilište, Vilijam koji je slušao čitav njihov razgovor zamolio je instruktorku da on porazgovara sa mladićem.

- Hoćeš li mi, molim te, dozvoliti da nastavim, želeo bih da saznam kako se drži tamo napolju - rekao je Vilijam.

Instruktorka mu je pružila slušalicu, a Vilijam se obratio mladiću.

- Halo, ja sam Vilijam, da li bih mogao nekako da ti pomognem - rekao je princ.

Kako je kasnije objasnila novinarima, instruktorka za pomoć beskućnicima upoznala je Vilijama pre deset godina u jednom prihvatilištu u Londonu u kome je princ volontirao.

Prinčevi Vilijam i Hari podižu spomenik u čast ledi Dajane

- Upoznavao se sa svim mladim ljudima koji su tamo odsedali, slušao njihove ispovesti, pomagao im oko pripremanja hrane. Mladim ljudima koji su se tamo zatekli to je veoma mnogo značilo.

Centrepoint je prva dobrotvorna ustanova kojoj je Vilijam postao pokrovitelj, još 2005. godine. On dosledno prati stope svoje pokojne majke princeze Dajane, koja je svoju decu, Vilijama i Harija, još kao male dečake vodila po prihvatilištima u želji da upoznaju svet beskućnika.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: princ vilijam

Pročitajte još

Najnovije vesti