Oskar 2017: Koliko su zaradili nominovani u kategoriji Najbolji film? (video)

Oskar 2017: Koliko su zaradili nominovani u kategoriji Najbolji film? (video)

Autor: | 26/02/2017

0

Iako im sigurno ne fali pažnje, broj nominacija za Oskara za Najbolji film zapravo nema mnogo pažnje na blagajnama.

Nekoliko filmova koji su nominovani za Oskara ove godine nisu tako dobro prošli u bioskopima. Ovo je zbog toga što većina kandidata i indi filmova nisu dobili toliko pažnje širom sveta i imali su dosta male budžete.

Evo analize budžeta svih nominovanih za Najbolji film i poređenje sa zaradama u bioskopima na osnovu podataka Box Office Mojo.

 

I dok neki od njih uključujući "Moonlight" i "Hell or Highwater", i "Lion" nisu stigli ni blizu blokbaster zarade, svi su ipak premašili budžet zaradom i bili više nego isplativi.

 

Nije veliko iznenađenje da je "Hidden Figures" u Americi zaradio najviše novca, veorovatno zbog zvezdane postavke i istinite priče.

 

Iako je i dalje primetno dostignuće da za Najbolji film bude nominovan onaj u kome glavne uloge igraju crnkinje (i jedan skroman budžet).

"La La Land" je takođe doživeo komercijalni uspeh sa 14 nominacija. Moderni mjuzikl sa zvezdama poput Eme Stoun i Rajna Goslinga naravno da mora da dostigne uspeh.

 

Treći na listi najboljih zarada među ovim filmovima je "Arrival", naučnofantastični film sa Ejmi Adams, Džeremijem Renerom i Forestom Vitakerom. On je bio najzahtevnijeg budžeta.

 

Pogledajte kako izgleda lista nominovanih za Najbolji film i njihove zarade.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo/printscreen
Tagovi: Oskar