Želim da svojoj ćerki podarim brata ili sestru: Krisi Tajgen o borbi sa postporođajnom depresijom

Želim da svojoj ćerki podarim brata ili sestru: Krisi Tajgen o borbi sa postporođajnom depresijom

Autor: | 06/03/2017

0

To što se neko neprestano osmehuje uopšte ne mora da znači da je srećan.

Krisi Tajgen zablistala je s naslovnice aprilskog izdanja magazina "Glamour", a među koricama ovog časopisa nalazi se iskrena ispovest o tome da ona pati od postporođajne depresije.

Istina je - iako se ova zvezda modnih pista i crvenog tepiha neprestano osmehuje i ponosno se hvali svojom ćerkom Lunom i lepim porodičnim životom sa Džonom Ledžendom - ona priznaje da se iza svega toga odvija mučna borba.

Krisi Tajgen četiri meseca nakon porođaja izgleda nikad bolje: Konačno otkrila u čemu je njena tajna

U početku je izgledalo da je uzrok njenog lošeg raspoloženja život u hotelu, dok je čekala da se završi renoviranje porodičnog doma, ali kada se vratila kući shvatila je da je i dalje nesrećna i da nešto nije u redu.

- Bila sam drugačija nego ranije. Ustajanje iz kreveta, da bih stigla na vreme na snimanje, postalo mi je bolno. Leđa, ramena i zglobovi su me boleli. Izgubila sam apetit. Dešavalo se da po dva dana ne uzmem ni zalogaj hrane, a znate koliko je hrana važna za mene. Posebno je bilo poražavajuće jer sam postala loša prema ljudima - opisuje Krisi svoje nevolje, a prenosi portal "E News".

Ona je priznala da se dešavalo da u trenutku postane vrlo gruba prema svakome ko ju je okruživao, čak i prema onima koji su joj najbliži, a sve to bi se završilo njenim suzama.

- Nisam mogla da shvatim zašto sam toliko nesrećna. Krivila sam umor i pomislila da je možda sve to zbog toga što je trebalo da promenim životnu ulogu. Možda jednostavno nisam više zabavna kao pre. Možda bi jednostavno trebalo da budem samo majka - kaže Krisi.

Onda je, vremenom, potpuno prestala da izlazi iz kuće.

- Ni prst nisam promolila napolje. Sve roletne sam spustila. Samo bih ležala na kauču i nisam mogla da smognem snage da se popnem stepenicama u spavaću sobu. Džon je spavao sa mnom na kauču, nekada i četiri noći zaredom. Često sam plakala bez vidljivog razloga - kaže Krisi.

Samouverna Krisi Tajgen osvanula na naslovici magazina “Elle” (foto)

A onda je potražila stručnu pomoć.

- Džon je u ordinaciji sedeo pored mene. Pogledala sam svog lekara, bila sam premorena od bola, od noći provedenih na kauču, od toga što više niesm mogla da uživam u svom životu. Onda sam dobila dijagnozu: postporođajna depresija i anksioznost.

Ona kaže da joj je Džon mnogo pomogao.

- Njega i Lunu volim više od bilo čega. I Džon i ja se nadamo da ćemo Luni podariti braću i sestre. Depresija to nije promenila. Ovo govorim javno jer želim da ljudi znaju da postporođajna depresija može svakome da se dogodi. Ono što ne želim je da se zbog toga bilo ko oseti posramljeno ili usamljeno. Uz to, važno je da budemo svesni da se ovo stanje ne manifestuje kod svih na isti način, i može da bude različito za svakoga. Ali jednu stvar pouzdano znam - mnogo je lakše kada se o tome priča otvoreno, i to zaista pomaže - zaključila je Krisi Tajgen.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: krisi tajgen