Holivud hoće nov nastavak kultnog "Matriksa" (video)

Holivud hoće nov nastavak kultnog "Matriksa" (video)

15/03/2017

0

Studio "Vorner" planira da načini još jedan važan, veliki korak u eri neoriginalnosti i da na filmska platna vrati franšizu "Matriks". Strahuje se da "Vorner" planira ono što se naziva "ribut".

Kultna naučnofantastična trilogija, čiji je prvi deo promenio filmsku industriju, fascinirala je publiku širom sveta 1999. godine (nastavci i nisu toliko važni), a nepune dve decenije kasnije producenti "Vornera" su veoma zainteresovani da joj se ponovo posvete i na njoj zarade.

 

Kako prenosi "Holivud riporter", informacije stižu od pouzdanog izvora, koji kaže da je projekat "u ranoj fazi, ali da se definitivno sprovodi". 

 

Studio pregovara sa Zakom Penom (X2, X-Men: Poslednje uporište, Osvetnici), koji bi trebalo da potpiše scenario, dok se kao glavni glumac spominje Majkl B. Džordan.

Zasad nije poznato kako je sve zamišljeno, jer izvori koriste frazu "novo lansiranje" (relaunch) kada govore o projektu. To znači da bi novi "The Matrix" mogao biti i tzv. "ribut", ali i nastavak, "prednastavak" ili priča koja se odvija uporedo sa onom iz postojeće trilogije.

 

Ideju o povratku "Matriksa" je "Vorneru" dao niko drugi do originalni producent i holivudski "teškaš" Džoel Silver.

Silver je prodao sva prava na franšizu studiju 2012. za 30 miliona dolara, a zatim im je predložio da zajedno rade na novom filmu, piše THR.

 

Prezime Vačovski se ne spominje, a Kijanu Rivs je nedavno, predstavljajući "Džon Vik 2" rekao da bi bio zainteresovan za novi "Matriks" samo ukoliko bi nekadašnja braća, a sada sestre bili na čelu projekta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G promo