Prinsova bivša supruga opisala užas koji su preživljavali zbog bolesti njihovog sina

Prinsova bivša supruga opisala užas koji su preživljavali zbog bolesti njihovog sina

Autor: | 16/03/2017

0

U svojoj knjizi memoara, bivša supruga pokojnog muzičara Prinsa, Majte Garsija, opisala je kako je izgledao njihov četvorogodišnji brak i objasnila kako ih je porodična tragedija potpuno udaljila i razorila im brak.

U svojim memoarima "The Most Beautiful: My Life with Prince" Majte je opisala i njihovu strastvenu ljubav, uzbuđenje zbog dolaska na svet njihovog deteta, ali i ogromnu duševnu bol zbog toga što se život njihovog sina vrlo brzo završio, što nije nikada prestalo da ih proganja.

A post shared by Mayte Garcia (@maytejannell) on Mar 8, 2017 at 4:03pm PST

Ona i Prins su s velikim nadama očekivali rođenje njihovog sina. Dali su mu ime Amir, što na arapskom znači "princ", još dok je bio u maminom stomaku, i neprestano su osluškivali otkucaje njegovog srca dok su čekali da se rodi.

Ali, beba koja je rođena 16. oktobra 1996. imala je Fajferov sindrom tipa 2, retki genetski poremećaj.

- Mislim da Prins to nikada nije preboleo. Ne znam kako to bilo ko može ad prebrodi. Znam da ja nikada nisam - kaže Majte, a prenosi magazin "People".

Prins krio pilule fentanila u bočicama od vitamina?

Kada je zatrudnela u svojoj 22. godini, ona i Prins su bili presrećni i počeli su da razmišljaju kako će podizati svoje dete u svom domu u Pejsli Parku. Trudnoća je tekla glatko sve dok jednog dana Majte nije počela da krvari, pa su lekari predložili amniocintezu da bi se utvrdilo da li postoje neke genetske anomalije. Doktori su ih upozorili i da taj test sa sobom nosi i rizik od pobačaja.

- Lekari su nam rekli da telo trudnice ponekad pokušava da se, iz nekih razloga, oslobodi fetusa. Moj suprug je samo kratko rekao: "Ne, mi to nećemo učiniti" - objasnila je Majte.

Kada su stigli kući, ona i Prins su počeli da se mole za zdravlje svog deteta.

- Dok je bio na kolenima Prins se molio: "Molim te, blagoslovi ovo dete. Mi znamo da nećeš dozvoliti da ovo dete bude bolesno.

A post shared by Mayte Garcia (@maytejannell) on Mar 15, 2017 at 8:32am PDT

Ipak, pretrage koje su usledile otkrile su dodatne komplikacije. Tokom jednog pregleda ginekolog im je rekao da ultrazvučna merenja nisu dobra: "Moguće je da je ovo slučaj patuljastog rasta".

- Moj suprug i ja smo se pogledali i slegli ramenima. "I?", rekao je on, "Meni to uopšte ne smeta". Ja sam se nasmejala. Od svih mogućnosti koje su nam do tada bile predočene to je bila prva koja me nije prestravila.

Od kakvih pilula je zapravo umro Prins

Ipak, lekar ih je upozorio da bi mogle da se jave genetske anomalije opasne po život i ponovo predložio amniocintezu, ali je Prins nastavio da odbija takvu vrstu zahvata.

Ona se porodila carskim rezom, a Prins je bio oduševljen.

- Ne znam kako da opišem kako je moj suprug izgledao. Čista radost. A onda, kada su uzeli bebu u ruke i podigli je ka jakim svetlima u sali, oduševljenje na licu mog supruga odjednom se pretvorilo u čist užas. Fajferov sindrom tipa 2 prouzrokuje anomalije na čitavom telu. Može da izazove promeme na lobanji kod kojih se oči nalaze van svojih duplji, a sjedinjavanje kostiju na šakama i stopalima može da izazove da izgledaju poput životinjskih šapa. To sam saznala tek kasnije - opisala je Majte užas koji su ona i Prins preživljavali.

Amir je umro šest dana kasnije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi:

Najnovije vesti