Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

29/03/2017

0

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin "Pesme Evrovizije 2017" ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

- Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Duboko žalim zato što se 'Evrovizija' koristi za političke igre - rekla je Deltenre u intervjuu za švajcarski list "Blik", prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da to takmičenje nije za "huškanje ljudi jednih protiv drugih" i zapretila da će uvesti sankcije Ukrajini.

Julija Samojlova: Kakvu pretnju vide ukrajinske vlasti u devojci poput mene? (video)

Predsednica EBU je rekla je da trenutno vodi razgovore sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grojsmanom kako bi se pronašlo "mirno rešenje" za aktuelni problem.

Ove godine Rusiju bi na "Evroviziji" trebalo da predstavlja Julija Samojlova sa pesmom Flame Is Burning, ali joj je ukrajinska služba bezbednosti zabranila ulazak u zemlju na tri godine zbog njenih nastupa na Krimu.

Ukrajinske vlasti izrazile su spremnost da prihvate predstavnika Rusije na 62. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu u maju, u slučaju da aktuelnu predstavnicu Juliju Samojlovu zameni drugi takmičar, koji nema problema sa ukrajinskim zakonom.

"Prvi kanal Rusije" odbio je ranije ponudu EBU da Samojlova na "Evrosongu", koji se održava od 9. do 13. maja u Kijevu, učestvuje uključenjem putem satelita.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/story.rs/NP facebook/printscreen

Najnovije vesti