Bes sa društvenih mreža je presudio: Reklama sa Kendal Džener povučena uz veliko izvinjenje (video)

Bes sa društvenih mreža je presudio: Reklama sa Kendal Džener povučena uz veliko izvinjenje (video)

Autor: | 06/04/2017

0

Reklama u kojoj se Kendal Džener pridruži protestantima za ljudska prava pa na kraju doda limenku gaziranog pića policajcu kako bi smirila tenzije između proestanta i policije, povučena je nakon niza kritika koje su ljudi uputili na društvenim mrežama.

Pepsijeva reklama pogodila je u živce ljude s obzirom na to kakva je politička situacija u Americi. Ljudima nikako nije sela ideja u kojoj Kendal Džener spasava Ameriku gaziranim pićem.

Među kritičarima bila je i ćerka Martina Lutera Kinga, Bernis:

- Da je tata samo znao za moć koju ima Pepsi! - napisala je ironično Bernis uz fotografiju svog oca koji se suprotstavlja policiji.

Bernis je za Huffingtonpost napisala tekst u kome objašnjava razlog svoje reakcije:

- Nedavno sam reagovala na Tviteru povodom jedne reklame koju smatram problematičnom vizuelno i  sadržajno. Prvenstveno zbog toga što doprinosi stvaranju ideje da postoji bajka, lak način da se umanje konflikti koji postoje u ovoj zemlji već stotinama godina. Zbog toga što je to način, rešenje, koji bi moj otac nazvao "lažni mir", koji donosi belkinja, čija se slika u reklami pojavljuje u istom momentu kada i fotografije Iešije Evans, crnkinje koja je hrabro stala ispred kordona u Baton Ružu, u Los Anđelesu, prošlog jula tokom protesta protiv policijske brutalnosti. Neki će reći: "To je samo reklama". Ja kažem da sama reklama i odgovor na nju oslikavaju duboke rasne probleme, privilegije koje postoje i pokazuju način na koji gradimo našu voljenu zajednicu nakon ropstva i Džima Kroua. Ne možemo ignorisati da se trenutno suočavamo sa ogromnom nepravdom i nehumanošću. - rekla je između ostalog Bernis.

Nakon što su povukli reklamu, iz Pepsija su poručili:

- Pepsi je pokušao da pošalje globalnu poruku jedinstva, mira i razumevanja. Očigledno sam promašili poentu i izvinjavamo se. Nije nam bila namera da umanje stvarne probleme. Sklanjamo sadržaj i zaustavljamo dalje prikazivanje.

Još su se izvinili i Kendal što su je stavili u tu poziciju. Iako su sklonili reklamu sa svog zvaničnog kanala, ona se još uvek nalazi na YouTube-u.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: kendal džener