Hju Hefnerova preljuba zaslužna za stvaranje čuvenog "Playboya"

Hju Hefnerova preljuba zaslužna za stvaranje čuvenog "Playboya"

Autor: | 11/04/2017

0

"American Playboy" je inspirativna priča o neverovatnom uspehu magazina  na čelu sa  Hjuom Hefnerom. Hibrid između dokumentarca i drame u 10 epizoda prati hroniku nastanka i uspeha kroz šest decenija uspeha "Playboy"-a , a prezentovana je kao zvanična priča Hjua Hefnera koju je u nju pretočio svoj lični spomenar.

Ovo je poslednja manekenka koja će se slikati gola za “Plejboj” (foto)... 

Ambiciozan dokumentarac analizira sve vezano uz neverovatan uspeh ovog proizvoda pop kulture uz puno učešće Hefnerovog sina Kupera, koji trenutno vodi to carstvo, a pruža neverovatan uvid u fenomen "Playboy".

- Možda mislite da me poznajete - kaže glumac Met Vhelan, koji glumi mlađu verziju Hjua Hefnera, muškarca koji ima sve - luksuzno imanje, glamurozne zabave, i naravno - žene.

Časopis koji je postao senzacija preko noći i od tada se nalazi u središtu kulturnih ratova priča fascinantnu priču, a najzanimljiviji je onaj deo koji otkriva što to pokreće i pokretalo je muškarca koji se nalazi iza svega.

- Moj časopis nije bio samo o golim ženama. Reč je bila o rušenju granica, počev od kulturnog razgovora o seksualnosti, a potom zauzimajući se za koncept društvene pravednosti - govori "lažni" Hefner u dokumentarcu.

“Plejboj” vila prodata za 100 miliona dolara!

Hefner je bio nevin do 22. godine

U dokumentarcu upoznajemo mladog Hjua, jednostavnog dečka koji je volio da crta a čiji se život promenio kad je otkrio Eskuire i Kinseievo izveštaj o seksualnosti iz 1948. Zaintrigiran počeo je da piše o seksualnom ugnjetavanju za humoristični magazin "Shaft" za vreme studiranja na Univerzitetu. Tada je stavove delio sa svojom devojkom, s kojom je napokon izgubio nevinost u 22. godini. Kasnije su i stupili u brak, a Hefner je radio u izdavačkoj firmi.

Sve je trajalo dok nije prevario svoju suprugu sa ženom koju je upoznao u kafiću - tek je tada iz njega izašao sav kreativni genije.

- To je probudilo nešto u meni - kaže Hefner, koji je tada odlučio da kreira svoj magazin. Nastanak i njegova evolucija legitimno su fascinantni, a verovatno ničeg ne bi bilo da Henfer nije naišao na golišave fotografije Merilin Monro - i koji su uzrokovali da se prvi broj rasproda.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty
Tagovi: hju hefner