Tajna dugovočenosti: Šta kraljica Elizabeta jede svakog dana

Tajna dugovočenosti: Šta kraljica Elizabeta jede svakog dana

22/04/2017

0


Britanska kraljica Elizabeta II juče je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina. Za njenu dugovečnost zaslužni su dobri geni, ali zasigurno i pažljivo birana hrana koju svakoga dana jede.

Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman i o hrani bi mogao da priča satima, kraljica jede samo da utoli glad, pa tako svaki dan započinje čajem i keksićima.

Čaj pije bez mleka ili šećera i uz njega pojede nekoliko keksića. Nakon toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a u nekim prilikama doručkuje kajganu sa dimljenim lososom i tartufima, piše Independent.

Uvek jede smeđa jaja jer smatra da imaju bolji ukus. Pre ručka uživa u džinu i Dubonnet (aperitiv baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i puno leda. Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe s povrćem, najčešće spanaćem ili tikvicama. Takođe, voli piletinu sa žara i salatu. Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži skrob tako da se na njenom jelovniku neće naći krompir, pirinač ili testenina.

Svaki dan pije i popodnevni čaj, a uz čaj pojede ili sendvič sa krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput sendviča od marmelade.

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje s umakom od pečuraka, pavlake i viskija. Za desert voli da jede jagode ili slatke bele breskve.

Kraljica takođe obožava čokoladu bez obzira radi li se o nekoj luksuznoj ili običnoj. Dan završava sa čašom šampanjca u kojoj uživa svaku veče.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazine.rs/Marija Milenković Guliver/Getty