Sa prinčevskim parom se ne šali: Drakonska odšteta zbog slika Kejt Midlton u toplesu

Sa prinčevskim parom se ne šali: Drakonska odšteta zbog slika Kejt Midlton u toplesu

Autor: | 02/05/2017

0


Francusko tužilaštvo pozvalo je danas na "veoma visoke novčane kazne" u slučaju šest osoba kojima se u Francuskoj sudi zbog objavljivanja fotografija britanske princeze Kejt 2012. godine.

Britanski prinčevski par zatražio je odštetu u visini od 1,5 miliona evra zbog spornih fotografija, prenosi AFP, pozivajući se na njihovog advokata.

Snimci su napravljeni iz daljine dok su Kejt i Vilijam bili na odmoru na jugu Francuske, a objavili su ih francuski magazin "Kloze" i regionalni list "La Provans" 2012. godine.

Kejt i Vilijam su snimljeni dok su se odmarali u zamku vikonta Dejvida Linlija, sina princeze Margaret, pokojne sestre britanske kraljice Elizabete Druge.

Na jednoj od najintimnijih fotografija, koje u Britaniji nisu objavljene, ali su izazvale burna negodovanja, vidi se vojvotkinja od Kembridža u toplesu, dok joj suprug Vilijam nanosi kremu za sunčanje na zadnji deo tela.

Urednik magazina "Kloze" u Francuskoj Lorens Pijo, direktor grupe "Mondadori" - u čijem je vlasništvu taj magazin - Ernesto Mauri i dva fotografa jedne agencije sa sedištem u Parizu koji su osumnjičeni da su napravili fotografije, Siril Moro i Dominik Žakovid, pozvani su na odgovornost zbog narušavanja privatnosti i saučesništva.

Njima se sudi u Nanteru kod Pariza, navodi francuska agencija.

Pre tri godine, "Kloze" je objavio da francuski predsednik Fransoa Oland ima aferu sa glumicom Žili Geje i da, navodno, redovno skuterom vozi kroz Pariz kako bi proveo noć sa njom.

Geje je tada tužila taj časopis zbog navoda da je ona u ljubavnoj vezi s predsednikom Francuske, tvrdeći da je "Kloze" objavljivanjem tih navoda prekršio zakon o zaštiti privatnosti i tražila je od časopisa da joj isplati odštetu od 50.000 evra i da plati troškove suđenja u iznosu od 4.000 evra.

U Francuskoj postoje strogi zakoni o privatnosti, ali tradicija tajnosti privatnog života javnih ličnosti proteklih godina sve se više narušava.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti