Kraljica Elizabeta nastavlja sama: Princ Filip zvanično prestaje sa svojim službenim dužnostima

Kraljica Elizabeta nastavlja sama: Princ Filip zvanično prestaje sa svojim službenim dužnostima

Autor: | 04/05/2017

0

Princ Filip (95), je danas, 4. maja, zvanično objavio da pretaje sa svojim službenim dužnostima i da se od jeseni više neće javno angažovati ni pojavljivati.

Bakingemska palata je od jutros bila prepuna jer je sastanak članova kraljevske porodice bio hitno sazvan zarad odluke princa Filipa.

- Njegovo kraljevsko visočanstvo, vojvoda od Edinburga, odlučio je da sve svoje javne aktivnosti i pojavljivanja prekine od jeseni ove godine. Vojvoda u ovoj svojoj odluci ima punu podršku kraljice Elizabete. Princ Filip će prisustvovati zakazanim događajima od sada pa do avgusta, individualno ili sa kraljicom. Ali od nadalje, vojvoda neće prihvatati nove pozive za posete ili obaveze slične prirode. U skladu sa sopstvenim izborom on će se pojavljivati na određenim javnim događajima s vremena na vreme - stoji u zvaničnom saopštenju.

- Vojvoda od Edinburga je pokrovitelj, predsednik ili član preko 780 organizacija, sa kojima će nastaviti da bude povezan, iako više neće igrati aktivnu ulogu svojim prisustvom. Njeno Veličanstvo će nastaviti da sprovedi pun program zvaničnih angažovanja uz podršku članova kraljevske porodice.

Pre ovog saopštenja u medijima je bilo spekulacija na račun zdravlja kraljevsog para. Posebno, kada se jutrošnji sastanak desio, tabloidi su već imali spremne tekstove o bolesti princa Filipa. Međutim, kako naglašavaju iz palate, ovakvi sastanci nisu neuobičajeni.

- Lord Čemberlejn održava povremene sastanke i brifinge, kao što je bio i ovaj od jutros - rekli su iz palate.

Ali društvene mreže su se zapalile prenoseći vesti o navodnom lošem zdravstvenom stanju princa Filipa i kraljice Elizabete.

Kada se kraljica razbolela oko Božića, društvenim mrežama je kolala vest da je na samrti. Tako ni princ Filip nije bio imun na takve tračeve. Ipak, kraljica i njen suprug, koji su proslavili 69 godina braka prošlog novembra, su dobrog zdravlja i imaju gust raspored kraljevskih obaveza koje su isplanirane za mesec koji je započeo.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/splash/getty