Evrosong kao odskočna daska: Od anonimusa do svetskih zvezda

Evrosong kao odskočna daska: Od anonimusa do svetskih zvezda

Autor: | 11/05/2017

0

Uoči finala najpoznatijega muzičkog takmičenja Evrosonga, koje će se održati u Kijevu 13. maja već se uveliko nagađa ko bi mogao biti pobednik.  Polemiše se i ko će  izazvati najviše pažnje, ali i kome će ovo takmičenje potpuno promeniti život.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/evrovizija-2017-drugo-polufinalno-vece-tijana-bogicevic-nastupa-prva-a-ovo-su-njeni-protivnici/

Na dosadašnjim Evrovizijama dešavalo se da potpuni anonimusi postanu svetski poznate zvezde, a mi vas podsećamo na neke od njih.

On je davne 1981 predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji, a žene su ga obožavale

Selin Dion

Kanadska pevačka diva Selin Dion (49) pobedila je 1988. sa pesmom "Ne partez pas sans moi" nastupajući u Irskoj pod švajcarskom zastavom.

ABBA

I švedska megapopularna grupa ABBA zaludela je obožavatelje širom sveta tek nakon što su članovi benda 1974. godine prvi put otpevali na Evrosongu svoj hit "Vaterloo", piše B92.  Ubrzo nakon toga uputili su se na veliku evropsku turneju, a zatim izbacivali hit za hitom i u karijeri prodali više od 380 miliona albuma širom sveta.

Olivija Njutn Džon

Iste se godine na ovoj svojevrsnoj muzičkoj olimpijadi iskristalisao još jedan veliki talenat - Australijanka Olivija Njutn Džon(68) koja je za Velika Britanija nastupila sa pesmom "Long Live Love". Četiri godine posle glumila je sa Džonom Travoltom u mjuziklu "Briljantin" s kojim su doživeli pravi holivudski uspeh i popularnost.

Hulio Iglesijas

Malo je poznato da je i latinozavodnik  Hulio Iglesijas (73) sa pesmom "Gvendolina" 1970. nastupio na Evroviziji te ga na putu prema uspehu nije zaustavilo ni to što je na takmičenju tada zauzeo tek četvrto mesto. Bila mu je to odskočna daska za svetski uspeh.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty
Tagovi: Evrovizija 2017