Salvador Sobral: Ja nacionalni heroj, mislio sam da je to Kristijano Ronaldo!

Salvador Sobral: Ja nacionalni heroj, mislio sam da je to Kristijano Ronaldo!

Autor: | 15/05/2017

0

Portugalija je prvi put pobedila na "Evrosongu", a veliki trijumf ovoj zemlji je u Kijevu doneo Salvador Sobral (27) s pesmom "Amar pelos dois".

Ko je pevač koji je nežnom baladom, snažnim emocijama i svedenim nastupom ganuo Evropu? Strani mediji su još pre takmičenja pisali da mu predstoji transplantacija srca, ali to niko nije potvrdio. Na probama u Kijevu zamenjivala ga je sestra Luisa, autorka pobedničke pesme, jer, navodno, zbog zdravstvenih problema nije mogao dugo da boravi van svoje zemlje.

Menadžerka evrovizijskog pobednika Ana Paulo demantovala je da Salvador ima problema sa srcem, već tvrdi da je u februaru bio na operaciji bruha i da se oporavlja od te intervencije.

 

Pevač iz Lisabona, osim za dobru pesmu, zalaže se i za prava izbeglica i ističe da ih ljudi često pogrešno nazivaju migrantima. Rekao je da ga pobeda neće promeniti, da će nastaviti sa obavezama i zahvalio se svima koji su prepoznali kvalitet u njegovoj pesmi.

- Ovo je pobeda muzike i onih koji žive za muziku - kazao je Sobral, koji je pevao na maternjem jeziku. - Muzika nije vatromet, već emocija.

Na pitanje da li se oseća kao narodni heroj jer je svojoj zemlji doneo prvu pobedu na "Evrosongu", Sobral je rekao:

- Ja nacionalni heroj, mislio sam da je to Kristijano Ronaldo!

 

U svojoj zemlji učestvovao je u talent šouu "Idol", gde je takmičenje završio na sedmom mestu, a prošle godine je objavio debi albuma "Excuse me".

Salvador Sobral je dobio nagradu "Marsel Bezenson" za najbolji nastup na takmičenju, njegova sestra Luisa za najboljeg kompozitora, dok je italijanskom predstavniku favorizovanom Frančesku Gabaniju, koji je bio šesti, pripala nagrada novinara.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Andres Putting