Sicilija u Paćinovim venama: Ja sam čistokrvni Italijan, moji preci su iz Korleonea

Sicilija u Paćinovim venama: Ja sam čistokrvni Italijan, moji preci su iz Korleonea

Autor: | 04/07/2017

0

Najbolji film ikada snimljen je ‘Kum’, po izboru kritike i publike i prvi na top listi sto najboljih filmova svih vremena, a glumac Al Paćino ispričao je i zašto.

- Na setu "Kuma" reditelj Frensis Ford Kopola imao je mafijaša pokajnika kao savetnika. On je rekao da mafijaši ne uzimaju za ozbiljno nikoga ko nema poreklo sa Sicilije ili iz Napulja - prisetio se ovih dana Al Paćino (77).

Proslavila ga je 1972. godine uloga Majkla Korleonea u filmu 'Kum', prema knjizi Marija Puza, a ovih dana rekao je kako sa likom kojeg je glumio deli korene.

– Majkl potiče iz Korleonea, gradića na Siciliji, odakle su i moji dedovi po majci - kaže glumac, čiji je otac bio rodom iz Napulja.

- Holivud je pun Italoamerikanaca. Ali ja sam čistokrvni, što bi rekli - puna doza - kaže Al Paćino o svom talijanskom poreklu.

Otkrio ga je upravo režiser i sunarodnik Kopola, koji se čak bojao da će zbog insistiranja da zaposli nepoznatog glumca dobiti otkaz.

- Glavnu ulogu Majkla Korleonea trebali su da glume Robert Redford ili Džek Nikolson. Ali ja sam znao da taj žilavi maleni Italijan jedini može uvjerljivo da odglumi mafijaša – rekao je Kopola.

Inače u Korleoneu su zaista rođeni stvarni mafijaši poput vođe mafije Salvatore Rina, Bernarda Provencana, Džek Dragna i Lučana Leđa.

- Za razliku od njih, moja porodica se nije upuštala u mafijaške aktivnosti. Emigrirali su u SAD i jedva skrpili kraj s krajem. Niko od njih, nažalost, nije dočekao da se proslavim - rekao je Paćino.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: al paćino