Vanity Fair: Čvrsto stojimo iza kontroverznog intervjua sa Anđelinom Džoli

Vanity Fair: Čvrsto stojimo iza kontroverznog intervjua sa Anđelinom Džoli

Autor: | 04/08/2017

0

Kada je nakon nekoliko meseci medijske tišine Anđelina Džoli napokon dala intervju za magazin "Vanity Fair",  slavna  glumica verovatno nije očekivala da će njen rastanak od Breda Pita izazvati najmanje pažnje u celoj priči.

Naime, javnost je ostala zgrožena kada je slavna glumica opisala kako su birana deca za ulogu u njenom novom ostvarenju "First They Killed My Father".

Deca odabrana na kastingu morala su da polože test u kom su dobijali novac i zadatak da ispričaju na šta bi ga potrošili. Odmah potom im je novac oduziman.

-Srej Moč (devojčica koja je odabrana za ulogu) bila je jedino dete koje je dugo, dugo gledalo u novac. Kad je trebalo da ga vrati, bila je preplavljena emocijama. Setila se svega, rekla je Anđelina Džoli.

Kroz suze je dodala: Kad su je pitali za šta joj je trebao novac, rekla je da joj je deda umro, a nisu imali dovoljno novca za finu sahranu.

Mnogi su ovaj kasting smatrali nepotrebno surovim i žestoko kritkovali Anđelinu.

Rediteljka je kasnije objavila saopštenje u kom je optužila urednike magazina da su njene reči izvukli iz konteksta, ali "Vanity Fair" se ne povlači.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/andelina-dzoli-besna-nije-to-bila-moja-okrutna-igra-sa-decom-to-je-bio-scenario-video

Magazin je objavio transkript razgovora sa Anđelinom u kojima stoji:

-Ali bilo je teško da pronađemo malu Lang. Kao i da pronađemo ono što su zvali školom-straćarom. Mislim da to nije baš lep naziv za školu, ali u takve idu deca u siromašnim oblastima.

I mislim, mislim nisu znali. Samo smo ušli i - samo uđete i imate audiciju sa decom. A to nije zapravo audicija sa decom. Imali smo tu igru - i ja nisam bila tamo, a oni nisu zapravo znali šta rade. Rekli su otprilike: 'O, kamera stiže i hoćemo s vama da igramo jednu igru'. A igra za likove je bila: 'Stavićemo nešto novca na sto. Zamisli za šta bi ti taj novac bio potreban'. Nekad je to bio novac, a nekad keksić. (Smeh) 'A onda ga uzmite'. I mi bismo pokušali da ih uhvatimo. 'Ako vas uhvatimo, probajte da slažete da novac nije kod vas'". (Komplentan transkript relevantnog dela intervjua možete pročitati ovde).

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/andelina-dzoli-ne-znam-da-li-sam-se-razbolela-zbog-menopauze-ili-lose-godine/

Intervju je vodila Evgenija Perec, a Anđelinini advokati su zahtevali da magazin objavi ispravku, u kojoj bi se izvinili zbog pogrešnog izveštavanja svoje novinarke.

Međutim, "Vanity Fair" je stao iza Perec, uprkos tome što je Anđelina kasnije tvrdila da to nije bio pravi novac i da su deca bila svesna da je reč o improvizaciji na osnovu stvarne scene iz filma.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty