Melanija Tramp besna zbog bilborda u Zagrebu: Uklonite ih za 24 sata, inače stiže tužba!

Melanija Tramp besna zbog bilborda u Zagrebu: Uklonite ih za 24 sata, inače stiže tužba!

Autor: | 19/09/2017

0

Dok je u modi nepogrešiva - prva dama SAD-a s engleskim jezikom i posle više od dve decenije u Americi u problemima. Svet se još nije ni ohladio od Melanijinog baratanja engleskim - kada je nasred Zagreba - osvanulo ovo!

"Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog" uz fotografiju Melanije Tramp. Provokativna je to reklama iza koje stoji američki institut, udruženje za promociju engleskog jezika i američke kulture. Kako RTL prenosi, gospođa Tramp poprilično negoduje, i osim što sledi tužba - zatraženo je da se plakati - uklone - i to u sledeća 24 sata!

- Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme da upotrebljava lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - kazala je Nataša Pirc-Musar, advokatica Melanije Tramp.

 

Lice Melanije Trump krasi brojne bilborde u Zagrebu, i to na nekoliko lokacija na kojima su osvanuli veliki plakati, a vest o tome da je Melanija na zagrebačkim ulicama preneli su brojni svetski mediji.

Dok su se do sada hvalili idejom - autori spornog plakata od danas su bez komentara. Ali cilj su uspeli da postignu: svi bruje o tome, ali kampanja je ona koja hoda po ivici.

- Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njen imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti - izjavio je PR stručnjak Božo Skoko za RTL.

 

A i hrvatska je javnost oko Melanijinih bilborda podeljena.

“Jako dobro, jako! Vidim da bi se moglo napredovati recimo uz takve stvari!”, rekla je Jelena iz Zagreba.

“Nije po meni ona osoba koja bi mogla da se upoređuje s tim stvarima, po meni je imala poprilično sreće što se mogla bogato udati.”, rekao je Patrik iz Zagreba.

Ali, kako je i sama rekla, uz engleski Melanija Tramp priča slovenski, francuski i nemački - pa se možda još neko doseti - dodatne reklame.

hellomagazin.rs/mg Guliver/Getty
Tagovi: Melanija Tramp

Pročitajte još