Halit Ergenč ponovo u Srbiji, snima "Janičara" sa Gagom Antonijevićem

Halit Ergenč ponovo u Srbiji, snima "Janičara" sa Gagom Antonijevićem

28/09/2017

0

Halit Ergenč (47), koga je publika u Srbiji zavolela kao sultana Sulejmana u seriji „Sulejman Veličanstveni“, naredne godine snimaće film u našoj zemlji.

Jedna od najpopularnijih turskih glumca biće jedan od producenta i protagonista novog filma reditelja Predraga Gage Antonijevića, čije pripreme bi trebalo da krenu sledeće jeseni. Autor hit serije „Ubice mog oca“ boravio je nedavno u Turskoj, gde se susreo s Ergenčom i kad su se dogovorili o saradnji, piše Kurir.

- Bio sam njegov gost u Turskoj. Odlučili su da uđu kao koproducenti mog filma „Janičar“. Veoma mu se dopada scenario i igraće ulogu Mehmeta Lovca - otkrio je Antonijević.

Film „Janičar“, koji Antonijević smatra svojim filmskim testamentom, priča je o paši koga šalju nazad da uguši pobunu Srba u mestu u kom je rođen. Ukoliko se kockice budu složile sa Sulejmanom, odnosno Halitom, partner bi trebalo da mu bude holivudski superstar Kristijan Bejl, koji je u braku sa Srpkinjom Sandrom Blažić.

- To je veliki i skup projekat koji zahteva značajno glumačko ime, što je Kristijan svakako. Borim se da realizujem taj projekat. On želi da igra u filmu. Zavisi od njegovog slobodnog termina. Bejl je emotivno i kreativno u celoj priči. Scenario za film pišem više od 20 godina. Na neki način je to moj filozofski i politički testament. Tema je rat. U Americi su zainteresovani da rade taj film. Očekujem da ćemo već naredne godine krenuti u pripreme - rekao je Antonijević nedavno za pomenuti list.

Iz radionice Predraga Gage Antonijevića na jesen stiže serija „Ubice mog oca“, a trenutno snima film o Velikom ratu „Zaspanka za vojnika“.

Halitu Ergenču tokom snimanja serije Beograd nije ostao u lepom sećanju.

- Ovo je najteže snimanje na kojem sam dosad radio, ali i na njemu ima komičnih situacija. Uslovi su teški i mnogo se umaramo. Kad smo snimali Sulejmanov pohod na Beograd, slomio sam nogu. Nastavio sam snimanje u gipsu. To je trajalo šest nedelja - rekao je glumac.

hellomagazin.rs/M G Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti