Šarliz Teron o skandalu koji trese Holivud: Da su progovorile o zlostavljanju bile bi ućutkane

Šarliz Teron o skandalu koji trese Holivud: Da su progovorile o zlostavljanju bile bi ućutkane

Autor: | 11/10/2017

0


Pre nekoliko dana u javnost su izašle informacije o zlostavljačkom ponašanju filmskog producenta i jednog od osnivača producentske kuće “Miramax” Harvija Vajnštajna,  a brojni svetski mediji ne prestaju da se bave tom temom.

Na spisku zlostavljanih glumica našle su se i Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli.

- U svojoj mladosti sam imala grozno iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom i odlučila sam da nikada više ne sarađujem s njim, kao i da upozorim druge koji su to činili. Ovakvo ponašanje prema ženama neprihvatljivo je u svakom pogledu, u bilo kojoj zemlji.-istakla je Anđelina.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/andelina-dzoli-u-mladosti-sam-imala-grozno-iskustvo-sa-harvijem-vajnstajnom/

 

Povodom ovog skandala sada se oglasila i poznata glumica Šarliz Teron.

-Ovo su situacije koje se dešavaju u ovom poslu ne samo u Holivudu već širom sveta. Te žene koje su skupile hrabrosti i progovrile javno o seksualnom uznemiravanju ne treba kriviti, one su bile žrtve. Bile su mlade, nesikusne i u tim situacijama nisu jednostavno imale način na kojis u mogle da se suprotstave muškarcu na takvoj poziciji, da su tada progovrile javno o tome, bile bi ućutkane i to bi bio kraj njihovih karijera- dodala je poznata glumica.

Strani mediji prenose da je zbog ovog skandala Harvija napustila i supruga,  Džordžina Čepmen.

Srce mi se slama zbog svih žena koje su podnele ogromnu bol zbog ovog neoprostivog ponašanja. Odlučila sam da ostavim supruga. Briga za decu sad mi je prioritet i molim medije za privatnost – napisala je u izjavi Vajnštajnova supruga.

Hellomagazin.rs Cover/Guliver/getty