Dona Karan se izvinila što je branila Vajnstina: Bila sam umorna, inače ne bih to rekla! (video)

Dona Karan se izvinila što je branila Vajnstina: Bila sam umorna, inače ne bih to rekla! (video)

Autor: | 31/10/2017

0

Dok se iz dana u dan pojavljuju nove optužbe na račun holivudskog moćnika Harvija Vajnstina, čuvena Dona Karan se sada gorko kaje zbog reči koje je izgovorila, ocrnivši žene i branivši Vajnstina.

Dona je na samom početku otkrivanja afere o zlostavljanju, ucenama, silovanjima... a koja je trajala čitave tri decenije, rekla da su žene možda same krive za sve što im se desilo:

- Mi žene svojim oblačenjem, stavom izazivamo i možda su te žene bile tako obučene ili se ponašale da su same izazvale sve što im se dogodilo - rekla je žena od koje se nije očekivalo da ima stav koji više pristaje ruralnim brdima u nekoj zabiti, a koji krivca oslobađa krivice, a žrtvu pretvara u krivca, jer, eto, žena je izazivala tim dekolteom, minićem... kriva je što su je silovali, pretili joj i ucenjivali je?

Međutim, kada su slavne dame poput Mie Farou objavile na svojim Tviter nalozima da su sa kreacijama Done Karan završile, kreatorka je "okrenula ploču", shvativši da je svojom izjavom sebi možda upropastila dugogodišnju karijeru, te je odlučila da se izvini.

- Ono što sam rekla je bilo tako pogrešno! Bila sam preumorna, inače nikada ne bih tako nešto rekla. Pa ja sam majka i baka... - rekla je ona, ali nismo baš sigurni da je ovo izvinjenje iskreno, jer, pogledajte s kakvom strašću je branila Vajnstina...

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: dona karan