Đina Lolobriđida: Treba biti hrabar i odmah osuditi nasilje

Đina Lolobriđida: Treba biti hrabar i odmah osuditi nasilje

Autor: | 09/11/2017

0


Italijanska glumica Đina Lolobriđida izjavila je da je i ona bila žrtva seksualnog zlostavljanja, ali je ocenila da treba pokazati "hrabrost" i to osuditi odmah, a ne nekoliko godina kasnije.

-Čini mi se da su sada priče o tome kao način da se pravi reklama, rekla je legendarna 90-godišnja glumica, komentarišući seksualne skandale u filmskoj industriji, prenosi Beta.

-Treba biti hrabar, i to odmah reći i osuditi. Čak ni ja nisam imala tu hrabrost. Ćutala sam i nisam ništa rekla, dodala je.

Glumica je rekla da je u dva navrata bila žrtva seksualnog zlostavljana od "jednog stranca i jednog Italijana".

-Prvi put, bila sam nevina, nisam ništa znala o ljubavi. Dakle, bilo je ozbiljno a osoba je bila veoma poznata. Imala sam 19 godina i bila u gimnaziji
, rekla je glumica rođena 1927. godine.

Ona je dodala da drugi put ne želi uopšte da pominje, osim da je bilo posle njenog venčanja 1949. godine za slovenačkog lekara Milka Škofiča s kojim ima sina, i od kojeg se 20 godina kasnije razvela.

-Seksualna zlostavljanja, još kad ih ima više, ostanu u nama i to obeleži naš dalji karakter. To je nešto o čemu se ne govori lako, rekla je čuvena glumica.

Luiđina - Đina Lolobriđida, koja je važila za seks simbol pedesetih i šezdesetih godina, upamćena je po filmovima "Hleb", "Ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Trapez", "Carska Venera" i "Zvonar iz Notr Dama".

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti