Sara Džesika Parker je i prodavačica u svom butiku: Najvažnije mi je da imamo za svakog ponešto

Sara Džesika Parker je i prodavačica u svom butiku: Najvažnije mi je da imamo za svakog ponešto

Autor: | 29/11/2017

0

Možda dobro ne poznajem muški rod, ali cipele poznajem. O da, o cipelama znam sve – čuvena je izreka Keri Bredšou, televizijske i filmske heroine iz slavne serije “Seks i grad”, lika koji je odigrala glumica Sara Džesika Parker.

I sama 52-godišnja glumica, a u zadnje vreme i sve moćnija producentkinja, luda je za jednom od najvećih ženskih slabosti. Tako je pre četiri godine pokrenula sopstvenu liniju cipela SJP, sa sedištem u Njujorku. Njena se obuća ručno izrađuje u Italiji, u obućarskim manufakturama u Toskani, a svaki model ima prepoznatljivu trakicu na peti (koje su, kako je sama objasnila na predstavljanju prve kolekcije, asocijacija na njeno detinjstvo i trake za kosu koje je nosila).

A na ovogodišnji Dan zahvalnosti, Sara Džesika Parker otvorila je prvi pop-up butik, i to u samom srcu Njujorka, u 52. ulici i Petoj aveniji.

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on Nov 24, 2017 at 5:53am PST

Iako se njena kolekcija prodaje u prestižnim robnim kućama poput Saks Fifth Avenue i Bloomingdale, ovo je njen prvi butik u Njujorku, a pre toga otvorila je dva u Las Vegasu.

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on Nov 24, 2017 at 6:32am PST

Kako bi dodatno reklamirala svoje cipele, sve do 4. decembra glumica će biti i prodavačica te će klijentima pomoći u iuboru modela koji im najbolje pristaje.

– Najvažnije mi je da imamo za svakog ponešto: klasične štikle za večernji izlazak, ravne cipele za kostime, odela i farmerke kao i espadrile i patike za ležeran sportski izgled. Ovaj je prostor baš pravi njujorški, smešten u srcu Midtauna, a uz 52. ulicu sam sentimentalno vezana jer sam godinama kroz nju prolazila svako veče na putu u teatar na Brodveju gde sam tada nastupala u mjuziklu “Annie” – rekla je glumica, koja osim cipela u butiku prodaje i svoje parfeme, mirisne sveće, futrole za mobilne, torbice, ali i ključni modni komad koji mora da se nađe u ormaru svake žene – male crne haljine.

Cene njenih cipela su od 250 dolara naviše, a nagrada za svakog kupca je fotografija za uspomenu. I čavrljanje s jednom od najvećih ikona stila današnjice.

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on Nov 21, 2017 at 4:18pm PST

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti