Intimna proslava 40.rođendana predsednika Francuske

Intimna proslava 40.rođendana predsednika Francuske

Autor: | 16/12/2017

0

Luksuzno zdanje dvorca Šambor, koji se nalazi južno od Pariza, odabrano je za prostor gde će predsednik Francuske Emanuel Makron proslaviti svoj 40. rođendan.

Makron, kojeg su kritičari okarakterisali kao „predsednika bogatih“, otputovao je u Šambor sa suprugom Brižit i članovima porodice u petak na proslave organizovane povodom njegovog rođendana koji je 21. decembra, prenosi Tanjug.

Francuski predsednik i njegova supruga uplatili su odsedanje u blizini Šambora sopstvenim novcem, dok njihovo obezbeđenje osigurava Jelisejska palata, pišu francuski mediji, prenosi Politiko.

Predsednički par provešće vikend u smeštaju, a u palatu će otići samo u subotu kako bi prisustvovali večeri priređenoj u predsednikovu čast.

Uprkos skromnom izboru smeštaja, međutim, odluka francuskog predsednika i prve dame da proslavu obeleže u Šamboru, velikom kraljevskom posedu sa raskošnim galerijama, izazvala je kritike u javnosti.

-U današnjoj Francuskoj, i od šefa države koji zna vrednost znakova i simbola, proslava njegovog rođendana u Šamboru nema nikakvog smisla, poručila je na Tviteru Marion Van Rentergem, novinarka i autorka.

Hellomagazine.rs Guliver/Getty
Tagovi: emanuel makron

Najnovije vesti