Oslobođena optužbi: Venus Vilijams neće odgovarati za saobraćajnu nesreću

Oslobođena optužbi: Venus Vilijams neće odgovarati za saobraćajnu nesreću

Autor: | 21/12/2017

0

Američka teniserska zvezda Venus Vilijams (37) neće krivično odgovarati za saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovala u junu i u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema pisanju američkih medija, Vilijams je oslobođena krivice i protiv nje neće biti nastavljen postupak.

https://www.hellomagazin.rs/strane-vesti/porodica-optuzila-venus-vilijams-za-ubistvo/

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrnicu nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših povreda, dok je njen suprug Džeroum, koji je sedeo na mestu suvozača mestu, zadobio teške povrede glave i preminuo dve nedelje kasnije.

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on Dec 17, 2016 at 8:20am PST

Međutim, policija je kasnije objavila da su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Vilijams legalno ušla u raskrsnicu i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici. Promenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u njen automobil.

Protiv Venus Vilijams tužbu je podigla i porodica Barson. U građanskoj tužbi Viliams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obe strane za sada nisu komentarisali vest o prekidu sudskog postupka protiv starije sestre još slavnije teniserke Serene Vilijams.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Venus Vilijams