Dilema oko zvanica: Princ Hari mora da odluči - Barak ili Tramp

Dilema oko zvanica: Princ Hari mora da odluči - Barak ili Tramp

Autor: | 26/12/2017

0

Britanski princ Hari i njegova verenica Megan Markl rekli su prijateljima da žele da pozovu bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel na svoje venčanje 19. maja, međutim britanska vlada se zalaže da to ne učine kako ne bi naljutili aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, piše poznati britanski tabloid San.

-Hari je jasno stavio do znanja da želi da vidi Obame na venčanju, što je prouzrokovalo mnogo nervoze. Tramp bi mogao loše da reaguje ukoliko bi se Obama pojavio na venčanju pre nego što se on susretne sa Kraljicom. U toku su razgovori i ministri će morati da odluče. Ukoliko se pozovu na zakon, Hari će jednostavno morati da odustane od toga, rekao je visoki zvaničnik britanske vlade, prenosi Tanjug.

Međutim, budući da venčanje nije državni događaj, Vlada ima samo konsultativnu ulogu u njegovoj organizaciji, a šefovi države neće biti pozvani.

Spisak gostiju se pravi u Bakingemskoj palati, a ne u Odeljenju za kulturu, medije i sport, koji predsedava nacionalnim događajima poput sahrana državnika, navodi San.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty