I Vil Smit bojkotuje Oskara

I Vil Smit bojkotuje Oskara

Autor: | 21/01/2016

0

Nakon što je njegova supruga, glumica i rediteljka Džejda Pinket Smit prva kritikovala ovogodišnju listu nominovanih za Oskare što na njoj nema nijednog obojenog glumca, holivudska zvezda Vil Smit odlučio je da ni on ne prisustvuje svečanoj dodeli prestižnih nagrada 28. februara u Los Anđelesu.

Gostujući jutros u emisiji "Good Morning America" na televiziji ABC, Smit je rekao da su on i Džejda zaključili da bi im bilo "nelagodno" da zbog atmosfere koja je stvorena prisustvuju ceremoniji.

- Moja žene neće ići. Bilo bi čudno da se ja tamo pojavim sa Šarliz Teron - našalio se popularni glumac, da bi potom nastavio ozbiljnijim tonom, rekavši da bi time pokazao da je takvo stanje prihvatljivo.

- Supermoć Sjedinjenih Američkih Država je u njenom diverzitetu. Zbog toga je ova zemlja sjajna. Tako različiti ljudi koji dolaze iz potpuno različitih sredina i udružuju svoju inspiraciju, svoje uticaje kako bi stvorili tu američku mešavinu. Ali kad pogledam nominacije, vidim da one ne reflektuju tu lepotu - zaključio je Smit.

Mnogi u Holivudu smatraju da je Smit trebalo da bude nominovan za ulogu patologa i naučnika u filmu "Potres" ("Concussion").

Smit je dosad dva puta nominovan za najprestižniju filmsku nagradu: 2001. godine za boksersku epopeju "Ali" i 2006. za dramu "Potraga za srećom".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: vil smit

Pročitajte još