Najblistaviji muzički momenti Super boula (video)

Najblistaviji muzički momenti Super boula (video)

Autor: | 05/02/2016

0

Super boul (Super Bowl) je najveći sportski događaj u Sjedinjenim Državama, finalna utakmica prvenstva Nacionalne fudbalske lige (NFL), koja je poslednjih decenija postala pravi američki državni praznik. Budući da je to i jedna od najgledanijih emisija na tamošnjoj televiziji, jasno je da privlači mnoštvo velikih kompanija koje su spremne da potroše milione dolara na reklame u pauzama utakmice.

Pored igrača, opremljenih kacigama i ostalom zaštitnom opremom, jednako su važni i učesnici zabavnog dela programa, pa su tako na Super boulu do sada nastupale neke od najvećih američkih pop i rok zvezda. Pred nedeljno finale i jubilarni 50. Super boul, izabrani su i najblistaviji muzički trenuci ovog spektakularnog događaja.

5. U Nju Orleansu 2002. godine publiku su na noge podigli Bono i ostatak benda U2, koji su izveli "Beautiful Day" samo nekoliko meseci nakon terorističkog napada na Njujork. Rane su još bile sveže, a izbor irskih rokera za nastup tokom pauze u poluvremenu pokazao se kao pun pogodak.

4. Arizona 1996. bila je rezervisana za Dajanu Ros i njene disko hitove, što je mnoge iznenadilo. Ipak, uživali su i oni u gledalištu i milioni pored malih ekrana. Poseban trenutak bio je sam kraj šoua, kada je Dajana napustila scenu u – helikopteru.

3. Super boul pod rednim broj 27, u Pasadeni u Kaliforniji označio je 1993. godine početak moderne ere u koju je ovaj značajan događaj ušao zahvaljujući kralju popa Majklu Džeksonu. Hitovi "We Are The World" i "Billie Jean" bili su dovoljni i slavnom pevaču i organizatorima da taj Super boul iste večeri uđe u istoriju.

2. Kao da je sama Majka Priroda sredila da te 2007. u Majamiju padne kiša baš u trenucima kada je Prins izvodio svoju čuvenu "Purple Rain". I sve je, jednom rečju, bilo fantastično.

1. Ni o jednom nastupu se, ni pre ni kasnije, nije toliko pričalo kao o ona nezaboravna četiri minuta kada je Vitni Hjuston dirnula naciju, ali i još nekoliko desetina miliona gledalaca iz celog sveta, dok je izvodila himnu "Star-Spangled Banner", na stadionu u Tampi na Floridi 1991. godine. Kasnije su se pojavile tvrdnje da je pokojna po diva pevala na plejbek, ali nisu uspele da pokvare utisak. To je do danas ostao najgledaniji muzički nastup na Super boulu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: super boul