Kurt Rasel uništio gitaru staru 145 godina! (video)

Kurt Rasel uništio gitaru staru 145 godina! (video)

Autor: | 08/02/2016

0

Glumac Kurt Rasel slučajno je tokom snimanja filma "Podlih osam" Kventina Tarantina uništio gitaru staru 145 godina, artefakt neprocenjive vrednosti pozajmljen iz muzeja "Martin Guitar".

U filmu Džon Rut, koga tumači Rasel, uzima gitaru od Dejzi (Dženifer Džejson Li) i lomi je.

Užas koji se vidi u filmu na licu Lijeve, kako prenose strani mediji, nije posledica njene glume već činjenice da je Rasel u toj sceni uništio 145 godina stari muzejski eksponat, a ne repliku gitare koja je trebalo da zemeni taj vredan predmet.

Direktor i kustos "Martin Guitar" muzeja Dik Bloak bio je zaprepašćen kada je saznao šta se desilo sa gitarom ručno izrađenom sedamdesetih godina 19. veka.

- Obavešteni smo da je došlo do incidenta na setu. Razumemo da se takve stvari dešavaju, ali ipak ne možemo to olako da prihvatimo - rekao je Bloak.

Scena uništavanja gitare nalazi se u scenariju, ali izgleda da Raselu niko nije rekao da je u pitanju neprocenjiv artefakt iz muzeja.

Muzej je odlučio da više nikada ne pozajmljuju gitare za potrebe filmske industrije.

- Ne možemo da verujemo da se to desilo. Ništa ne može da popravi ovo. Nije u pitanju novac, već očuvanje istorije američke muzike i nasleđa - naglasio je Bloak.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: kurt rasel

Pročitajte još