Ričard Gir: Ne možete da se sakrijete od svog otrova

Ričard Gir: Ne možete da se sakrijete od svog otrova

Autor: | 13/02/2016

0

Ovih dana društvenim mrežama kruži jedna inspirativna poruka koju je svetu uputio Ričard Gir. I on, kao njegov kolega Kianu Rivs, podseća ljude na to šta je zaista suština života i koliko često zaboravljamo na male stvari koje treba da nas čine srećnim, dok se u isto vreme opterećujemo onim nebitnim.


- Majka mog prijatelja se celog života zdravo hranila. Nikad nije konzumirala alkohol niti je pušila, vežbala je svakog dana, bila je vrlo aktivna, slušala je savete lekara. Nije izlazila na sunce bez zaštite, štitila je svoje zdravlje koliko je mogla. Danas ima 76 godina i rak kože i koštane srži, kao i osteoporozu. S druge strane, otac mog prijatelja jede velike količine slanine, maslaca, masne hrane, mislim da nikad nije vežbao i svaki put bi izgoreo na suncu. Doslovno je živeo do maksimuma, a ne onako kako su mu drugi sugerisali. Sada ima 81 godinu i doktori kažu da je zdrav poput neke mnogo mlađe osobe – stoji u navodu slavnog glumca na jednoj od njegovih fan stranica.

- Ne možete da se sakrijete od svog otrova. On je tamo negde i pronaći će vas. Majka mog prijatelja kaže: „Da sam znala da će mi se život završiti na ovakav način, potpuno bih uživala u njemu, i u svemu što mi je rečeno da ne treba“. Niko od nas neće odavde izaći živ, zato vas molim da prestanete da se prema sebi ophodite kako drugi nameću. Jedite tu ukusnu hranu, šetajte po suncu, skočite u okean... Recite istinu koju nosite u svom srcu. Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite čudni. Nema vremena ni za šta drugo – zaključuje Gir.
Bez obzira na to da li je u pitanju priča koja zaista potiče od holivudske zvezde ili ne, pouka je jasna: živite život punim plućima.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash
Tagovi: ričard gir

Pročitajte još