Gremi: Veče u znaku Lamara, Tejlor Svift i naravno Dejvida Bouvija

Gremi: Veče u znaku Lamara, Tejlor Svift i naravno Dejvida Bouvija

Autor: | 16/02/2016

0


Američki reper Kendrik Lamar, pop zvezda Tejlor Svift, britanski kantautor Ed Širan, američki rok bend „Alabama šejks“ i hit "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruna Marsa trijumfovali su na 58. dodeli muzičkih nagrada Gremi, koja je održana noćas u Los Anđelesu.

Uprkos tome što je imao 11 nominacija, Kendrik Lamar sreće je imao samo u pet kategorija. Američki reper osvojio je, između ostalog, Gremi za najbolju rep pesmu i rep album, ali njegov vrlo hvaljeni album To Pimp a Butterfly, ipak, nije proglašen albumom godine.


Tejlor Svift je za izdanje "1989" nagrađena Gremijem i u kategoriji album godine i najbolji vokalni pop album, a sa Lamarom je podelila nagradu za najbolji muzički video-spot za pemu Bad Blood.

Producent Mark Ronson i pevač Bruno Mars dobili su nagradu za snimak godine za numeru Uptown Funk, koji im je doneo Gremi i za najbolje pop izvođenje u duetu/grupi. Mars je nagrade posvetio obožavaocima, pre svega onima koji su plešući pomogli da Uptown Funk postane jedan od najvećih hitova godine.

Bluz-soul bend „Alabama šejks“ je osvojio tri Gremija - za najbolje rok izvođenje i rok pesmu Don`t Wanna Fight, kao i za najbolji alternativni album Sound & Color.

Ed Širan je osvojio prvi Gremi u komercijalno vrlo uspešnoj karijeri za najbolje solo pop izvođenje pesme Thinking Out Loud, koja je zatim proglašena i za pesmu godine.

Širanu je Gremi uručio legendarni Stivi Vonder, što je 24-godišnjeg Engleza navelo da prizna da bi bio šokiran da su mu kao detetu rekli da će jednog dana dobiti nagradu iz Vonderovih ruku.

I Džastin Biber prvi put je dobio ovo prestižno priznanje i to za najbolji dens snimak zajedno sa di-džejevima Skrileksom i Diplom.

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Megan Trejnor, američka pevačica, čiji je debi album Title došao na prvo mesto Bilbordove liste najprodavanijih albuma, i sa kojeg se izdvojilo nekoliko hitova, među kojima i najpoznatiji All About That Bass.

Trosatni šou u „Stejpels“ centru u Los Anđelelsu je bio prilika i za iskazivanje poštovanja pokojnom Dejvidu Bouviju, što je učinila Lejdi Gaga u psihodelijom obojenom nastupu u kojem je, obučena u neke od njegovih kostima, izvela splet pesama od 10 Bouvijevih hitova: Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Suffragette City, Rebel Rebel, Fashion, Fame, Under Pressure, Let's Dance i Heroes.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Splash, Guliver/Getty hellomagazin
Tagovi: gremi nagrade