Sindi Kraford danas slavi 50. rođendan

Sindi Kraford danas slavi 50. rođendan

Autor: | 20/02/2016

0

Modne ikone devedesetih nisu ustajale iz kreveta za manje od deset hiljada dolara, a i danas su pojam seksepila i svega što se vezuje za tu oblast industrije zabave. Međutim, za titulu supermodel, koja se danas deli češće nego što bi možda trebalo, sinonim koji svima prvo pada na pamet je – Sindi Kraford.

Zato se podiglo onoliko prašine pre dve nedelje, kada se brzinom munje svetom proširila vest da ne napušta samo modeling, rešena da okonča svoju bogatu karijeru, već i da se potpuno povlači iz javnosti. Međutim, slavna manekenka je ubrzo objasnila da nije baš tako mislila i da su mediji pogrešno protumačili njenu nameru da malo smanji poslovne aktivnosti jer 20. februara slavi pedeseti rođendan.

A pred kamerama je duže od tri decenije, tačnije od trenutka kada ju je zapazio lokalni fotograf dok je, kako je jednom u šali rekla, u nekom polju u Ilinoisu brala kukuruz. Ostalo je istorija.

Još od 2000. godine zanosna Sindi nije model sa punim radnim vremenom. To je prepustila mlađim snagama, kako bi imala više vremena da se posveti porodici. A deca polako kreću njenim stopama, dokazujući da su ne samo nasledili njen besprekoran izgled, već i talenat za profesiju u kojoj je toliko dugo bila neprikosnovena vladarka.

- Sigurna sam da ću se slikati bar još deset godina, ali više ne kao model. I to je potpuno u redu. Sarađivala sam sa svim tim neverovatnim ljudima, fotografima, kreatorima, stilistima. Šta još treba da uradim? Više ne moram da se dokazujem. A i ne želim – rekla je nekadašnja kraljica modnih pista, koja sa suprugom Rendom Gerberom ima šesnaestogodišnjeg sina Preslija i dve godine mlađu kćerku Kaju, njenu sliku i priliku.

- Svakog dana govorim deci da idem u penziju. To je, u stvari, samo naša porodična šala, jer se svake godine pojavljuju nove prilike i izazovi zbog kojih se iznova oduševim, pa ih prihvatim. Da, jedva čekam da se posvetim sopstvenom biznisu, prijateljima i porodici, ali nisam dala nikakvu konačnu izjavu, kao što su neke novine prenele. Ne govore svi naslovi celu priču. Uživala sam u činjenici da sam protekle tri decenije bila deo modne industrije, a ako me je vreme ičemu naučilo, to je da nikad ne treba reći nikad. Hvala vam za svu podršku, radujem se onome što mi nosi 2016. godina – napisala je Sindi na Instagramu i tako demantovala navode da će posle rođendana 20. februara modi zauvek reći zbogom.

Nedavno je objavila autobiografiju "Becoming", koja je u Americi postala bestseler jer predstavlja svojevrsnu retrospekltivu cele njene karijere i života. Ima liniju kozmetičkih proizvoda i parfema, povremeno se bavi dizajniranjem nameštaja, a uživa i u prijateljstvu sa Džordžom Klunijem i njegovom suprugom Amal, s kojima je nedavno udružila snage i počela da proizvodi tekilu. Sa koleginicama iz zlatnog doba modelinga pojavila se i u kampanji za prolećnu kolekciju kuće "Balmain". Prethodnih meseci sa Rendom je putovala svetom kako bi promovisali novo piće, a i njenu knjigu. Međutim, nije uspela da izbegne naslovne strane prestižnih magazina. I danas mnogi urednici više vole da u svojim editorijalima vide Sindi nego njene daleko mlađe i, reklo bi se, popularnije koleginice. Ali, modna diva sa strateški postavljenim mladežom pored usana nema rok trajanja, iako ona možda tako ne misli.

- Žene poput Helen Miren i Džejn Fonde izgledaju neverovatno i primereno godinama. Ne trude se da ih smanje, niti insistiraju na večnoj mladosti. Ne želim ni da pokušam da se takmičim sa kćerkom, jer sam svesna da ću izgubiti. Prihvatam svojih pedeset godina i nameravam da ostarim dostojanstveno. Slaviću prošlost, ali ću u isto vreme biti presrećna zbog onoga što jesam – zaključila je Sindi.

Iako je svojevremeno tvrdila da deci neće dopustiti da krenu njenim stopama jer dobro zna kako funkcioniše taj svet, jedna od najlepših i najslikanijih žena svih vremena morala je da položi oružje pred ozbiljnim namerama kćerke Kaje da postane manekenka. Sada joj pruža najveću podršku i predlaže joj šta i kako treba da radi, a modni saveti jedne Sindi Kraford svakako treba da se slušaju.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: sindi kraford