Policija je strašno besna na Bijonse

Policija je strašno besna na Bijonse

Autor: | 21/02/2016

0

Bijonse se pesmom "Formation", kojom proziva policajce zbog grubog postupanja prema Afroamerikancima, mnogo zamerila policiji.

- Bijonse želi da podeli Amerikance. Ona promoviše grupu "Crni panteri" i šalje snažne antipolicijske poruke - kaže Havijer Ortiz , šef sindikata policije u Majamiju.

On u zvaničnom saopštenju kaže da policiju vređa spot za pesmu "Formation". Policajci iz Majamija zbog toga nisu želeli da gledaju finale 50. Superboula, kada je Bijonse nastupala na poluvremenu.

- To smo učinili iz poštovanja prema profesiji - kaže šef sindikata Ortiz.

On je dodao je da poziva sve američke policajce da bojkotuju nastupe Bijonse na svetskoj turneji "Formation", koja počinje krajem aprila. Osim toga, on svoje kolege poziva da pevačici uskrate obezbeđenje koncerata jer ih je, promovišući "Crne pantere", duboko povredila. Policija Majamija se nije izjasnila da li će poslušati Ortizov poziv.

"Crni panteri" su militantna grupa koja se bori za prava Afroamerikanaca, osnovana 60-ih godina prošlog stoljeća u Ouklendu u Americi. Pevačica u pesmi "Formation" govori o pokretu "Black Lives Matter".

Oni su organizovali niz demonstracija u Americi zbog grubog postupanja policajaca prema Afroamerikancima, od kojih su neki i smrtno stradali. Bijonse u spotu peva na krovu policijskog automobila, koji je uronjen u vodu u Nju Orleansa. Time je asocirala na razorne posledice uragana "Katrina", koji je 2005. najviše štete naneo siromašnim Afroamerikancima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: bijonse

Najnovije vesti