Najveći skandali sa dodele Oskara

Najveći skandali sa dodele Oskara

Autor: | 27/02/2016

0


Svečana ceremonija dodele nagrada Američke filmske akademije po 88. put biće održana u nedelju. Pored glamuroznih toaleta, fenomenalnih filmova i nezaboravnih uloga, kao i uzbuđenja oko toga ko će otići kući sa zlatnom statuom i najprestižnijom nagradom u Holivudu, sastavni deo skoro svake ceremonije su i skandali. Ovo su neki od dramatičnih trenutaka sa dodele Oskara koji će se zauvek pamtiti.

Roman Polanski

Reditelj Roman Polanski je osuđen za silovanje, ali je uspeo da se izvuče sa odsluženja svoje 30-godišnje zatvorske kazne. Godine 2003, ponovo se našao u centru pažnje javnosti zbog filma "Pijanista", koji je bio nominovan za Oskara. Uprkos kontroverzama, film je dobio nekoliko nagrada, uključujući i onu za najboljeg glumca, koju je kući poneo Adrijan Brodi. Ipak, priznanje Polanskom za najboljeg reditelja podiglo je najviše prašine. On nije prisustvovao ceremoniji zbog skandala, deo publike ga je podržao aplauzima, dok ga je drugi deo izviždao.


Bijonse pokazala previše

Pevačica je doživela malu nezgodu kada je sa Hjuom Džekmenom nastupala na otvaranju ceremonije 2009. godine. Izveli su miks poznatih numera iz mjuzikala, a u jednom trenutku, kada ju je glumac "prebacio" preko ruke, pevačica je pokazala više nego što je želela.


Beyoncé & Hugh Jackman - 2009 Academy Awards... by Camila_Rufino

Met Stoun i Trej Parker

Kada je Akademija nominovala film "Saut Park: Veći, duži i necenzurisan" u kategoriji za najbolju originalnu pesmu, znali su da će se na ceremoniji pojaviti i kreatori čuvene serije. I trebalo je da očekuju da će oni da urade nešto šokantno. Pesma "Blame Canada" (Okrivite Kanadu) izvedena je uživo na sceni, pevao je Robin Vilijams, i na trenutak dodela Oskara nije ličila na dodelu Oskara.

A Trej Parker i Met Stoun gledali su ovaj spektakl u šarenim haljinama, sličnim onima koje su na crvenom tepihu dodele Oskara 1999. i 2000. nosile Gvinet Paltrou i Dženifer Lopez. Uz njih je bio i muzičar koji je takođe nominovan za pesmu, Met Šajman, obučen kao makro.

Anđelina Džoli i kontroverzni poljubac

Godine 2000. slavna glumica bila je nominovana za sporednu ulogu u filmu "Neprilagođena". Kada je proglašena za pobednicu, ustala je, zgrabila svog brata Džejmsa Hejvena i poljubila ga u usta.

Bojkot Marlona Branda

Holivudska legenda prva je osoba koja je odlučila da bojkotuje dodelu Oskara. Godine 1973. nominovan je za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kum", ali je odbio da se pojavi na ceremoniji u znak protesta zbog načina na koji Holivud tretira američke starosedeoce.

Umesto njega, na bini se pojavila glumica i Indijanka Malo Pero, obučena u tradicionalnu nošnju Apača. Deo publike ju je izviždao, a ona je odbila da preuzme statuu koja nikada nije stigla do Branda.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Splash hellomagazin
Tagovi: Oskar skandali