Ovako je Rijana od porodičnog nasilja pobegla u život iz snova

Ovako je Rijana od porodičnog nasilja pobegla u život iz snova

Autor: | 07/03/2016

0

Producent Juan Rodžers prisetio se kako ga je 2003. godine tad 15-godišnja Rijana "zaskočila" na plaži dok je bio na odmora na Barbadosu sa ženom.

- Bio sam na plaži i Robin Rijana Fenti mi je prišla i počela da peva i to je bilo to - rekao je Rodžers autoru knjige "The Song Machine" Džonu Sibruku kad se prisećao događaja iz 2003. godine.

- Sećam se da sam tad pomislio: "Ako ova devojka zna da peva onda će biti svašta. Imala je savršen mejkap, kapri pantalone koje su išle uz patike i dugi vrat modela.

Međutim, Rodžers je tad pomislio da ona sigurno ne zna da peva "jer lepe devojke to uglavnom ne znaju". Međutim, kao što svi znamo, prevario se.

- Čitavo vreme sam razmišljao. Moram da dogovorim sastanke za ovu - rekao je Rodžers.

Sa druge strane, Rijanina majka nije mislila da njena ćerka ima nešto posebno, već joj je na prvom mestu bilo da Rijana završi školu.

Rodžers smatra da je Rijana želela da se pošto-poto udalji iz svoje, ponekad nasilne okoline.

- Više je to bila potreba da pobegne iz nasilnog doma u iluziju sigurnosti i ljubavi koju pruža život na bini. Sa tom željom će se fanovi povezati više nego sa rođenim talentom i to je ono što diskografi traže u novim umetnicima. To je jedina stvar koju ne mogu da proizvedem.

U decembru 2004. godine, Rijana je snimila pesmu "Pon de Replay" koja je poslata u nekoliko diskografskih kuća. Kad je ista došla do "Def Jam", poslata je direktno predsedniku kuće Džej Ziju, a već u sledećem trenutku Rijana je letela na sastanak s njim i ostalim direktorima.

- Bila sam jako stidljiva i sve vreme mi je bilo hladno. Imala sam leptire u stomaku. Sedela sam naspram njega i mislila: "Džej Zi!" -  rekla je Rijana u jednom intervjuu iz 2007. godine.

Naravno, sve ih je oborila svojim nastupom što je navelo Džej Zija da kaže: "Šta treba da uradim da otkažete sve preostale sastanke?".

Prema Sibruku, Džej Zi nije želeo da je pusti iz zgrade dok ne potpiše ugovor.

- Bili su tamo do tri ujutro dok se advokati nisu dogovorili oko svih detalja. Džej Zi je tada rekao: "Postoje samo dva izlaza odavde. Kroz vrata, ako potpiše ugovor, ili kroz prozor, ako ga ne potpiše".

Sa 16 godina Rijana je potpisala ugovor svojih snova.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: rijana