Marija Šarapova pala na doping testu, sponzori odmah okrenuli leđa

Marija Šarapova pala na doping testu, sponzori odmah okrenuli leđa

Autor: | 08/03/2016

0

Marija Šarapova je pala na doping testu na ovogodišnjem Australijan Openu.

- Pre nekoliko dana dobila sam informaciju da sam pala na doping testu. Znam da ću snositi posledice za ovo što sam uradila. Ne želim da završim karijeru na ovakav način, i nadam se da ću dobiti šansu da ponovo zaigram - rekla je ona.

- Ne znam kad bih mogla da se vratim na teren, sve zavisi od toga koliko bude trajao proces - dodala je ona i detaljnije razjasnila situaciju.

- Medikament "meldonijum" počela sam da koristim dok je još bio na listi dozvoljenih supstanci, a nisam znala da su se pravila promenila u 2016. godini i da je to postalo nedozvoljeno sredstvo. Snosim punu odgovornost zbog svog postpuka. Novu listu zabranjenih supstanci nisam pročitala. "Meldonijum" sam prvi put počela da koristim 2006. godine, zbog toga što sam često bila bolesna. Imala sam i nedostatak magnezijuma u organizmu, a pojavili su se i znaci dijabetesa.

Svetska antidoping agencija koja je odmah suspendovala rusku teniserku i zvanično od 12. marta ne sme na teren do završetka celog slučaja.

Prve procene su da bi Šarapova mogla da bude suspendovana najmanje dve godine, koliko su bile kazne za ovaj vid dopingovanja.

Sa druge strane, sponzori su već počeli da joj okreću leđa zbog ovog priznanja, pa je tako kompanija "Najk" prekinula saradnju sa njom.

Iz svetski poznate kompanije su poručili da su "iznenađeni i razočarani", kao i da će pratiti slučaj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti