Ko je u stvari princ Čarls?

Ko je u stvari princ Čarls?

Autor: | 14/03/2016

0


Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola, posetiće od 14. do 19. marta u region, tačnije Srbiju,m Crnu Goru i Hrvatsku.

Njihova poseta nema političku dimenziju, već će biti usresređen na jačanje veza Velike Britanije sa zemljama u regiji.

Dolazak nesvakidašnjeg gosta jeste i prilika da se upoznamo sa nekim manje poznatim detaljim o princu Čarlsu.

- Princ Čarls od 1975. član britanskog društva "Magic circle" koje se bavi očuvanjem tradicionalnih magičkih trikova. Tada je prošao na audiciji trikom s čašama i lopticama.

- Princ je pisac. Čarls je napisao dečju knjigu "The Old Man of Lochnagar" koja je objavljena 1980. a posvetio je svojoj mlađoj braći prinčevima Edvardu i Endrjuu.

- Čarls izuzetno dobro igra polo, ali osim u sportu uživa i u slikanju. Inače je i vlasnik stadiona "The Oval" u Londonu, slavnog terena na kome se igra kriket.

- Kraljevski par podržava lokalnu proizvodnju hrane i zalažu se za zdravu ishranu. Čarls je pokrovitelj ili predsednik ukupno 420 humanitarnih organizacija, a vojvotkinja devedesetak. Imaju i svoj organski vrt.

- Princ uživa u dobrom viskiju. Učestvovao je u proizvodni whisheya "Barrogill" koji je dobio ime prema istoimenom dvorcu u Škotskoj - čak i oslikao etiketu za njega.

- Kraljevsko osiguranje prilično je rigorozno, pa tako Čarls nikada ne putuje sa svojim sinovima Vilijamom i Harijem u istom avionu.

- Čarls je inače i vrhunski pilot. Služio je u mornarici i u vazduplohovnim snagama, a pilotiranje je započeo sa svega 19 godina.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty