Junaci akcionih filmova koji su igrali samo jedno leto

Junaci akcionih filmova koji su igrali samo jedno leto

Autor: | 20/03/2016

0


Holivud bi, u prenesenom značenju, mogao da se nazove i „obećanom zemljom“. Mestom gde snovi postaju stvarnost. Personifikacijom svega što Amerika nudi onima koji imaju dovoljno ambicija, ali i malo sreće.

Međutim, „fabrika snova“ ume vrlo surovo da kazni one koje ne iskoriste svoje šanse. A bilo je takvih poslednjih decenija. Posebno kada je reč o zvezdama akcionih ostvarenja, koje su nakratko bljesnule i – nestale.

Ili bar nisu uspele da se zadrže na famoznoj A listi i da se dokažu dobrim ulogama koje bi im garantovale da će jednog dana dobiti i zvezdu na Šetalištu slavnih.


1. Sem Vortington

Sećate se, naravno, glavnog junaka „Avatara“, jednog od najpopularnijih i najskupljih filmova svih vremena. Već je sama ta činjenica trebalo da bude dovoljna, naročito zato što je iste 2009. godine Vortington igrao u još jednom blokbasteru, četvrtom „Terminatoru“ pored Kristijana Bejla.

Nešto kasnije gledali smo ga u rimejku „Borbe titana“, potom i u drugom delu. A posle toga – ništa. Možda je zauzet snimanjem nastavaka „Avatara“, pa nema vremena za druge projekte. Kameron jeste neopisivo zahtevan, ali prošlo je već previše vremena da bi sva krivica bila svaljena na slavnog reditelja.


2. Brendon Raut

Kada je početkom milenijuma Supermen ponovo doleteo u Holivud, iz egzila dugog gotovo dve decenije, bilo je jasno da će novi film o ultimativnom superheroju postati veliki hit. Glumac koji je uskočio u plavi kostim bio je dostojan naslednik nikad prežaljenog Supermena, pokojnog Kristofera Riva.

Da, Brendon Raut je i zgodan i harizmatičan, ali – nešto je nedostajalo. Njegova karijera završila se pre nego što je praktično i počela, a danas ga možemo prepoznati tek u ponekoj seriji i nezavisnom filmskom ostvarenju.

3. Armi Hamer

Silne milione uložila je kompanija „Dizni“ u ekranizaciju stripa „Usamljeni rendžer“, ali nije im se isplatilo. Bez obzira na to, film je zaista bio zabavan, a Džoni Dep toliko brilijantan u ulozi Indijanca Tonta, da je umalo dobio Oskara.

Činilo se da će i naslovni junak, kojeg je tumačio lepuškasti Armi Hamer, osvojiti srca gledalaca. Međutim, sve se završilo na histeriji obožavateljki koja je trajala koliko i „Usamljeni rendžer“ na bioskopskom repertoaru. Hamera nakon toga nismo videli u nekom novom blokbasteru.

4. Tejlor Lotner

Robert Patinson i Kristen Stjuart nisu jedini junaci „Sumrak sage“ za kojima je vladala velika „potražnja“. Bio je tu i mladi vukodlak Tejlor Lotner.

Ali, čim je izašao iz tinejdžerskih godina, prestao je da bude tinejdžerska senzacija. Nakon toga su producenti pokušavali da od njega stvore novog akcionog heroja, međutim, filmovi „Otmica“ i „Tragači“ nisu ga vinuli u to jato, iako su pucali od adrenalina. Sada Lotner pokušava da nastavi karijeru u komedijama. Videćemo da li će u tom žanru imati više sreće.


5. Hajden Kristensen

Nije bilo lako Džordžu Lukasu da pronađe glumca koji bi u „Ratovima zvezda“ novog veka tumačio Anakina Skajvokera, budućeg Dart Vejdera. Razume se da je to trebalo da bude uloga života za svakog ko bi je dobio.

U tri nova, odnosno stara nastavka čuvene franšize gledali smo plavokos Hajdena Kristensena. Bez obzira na ogroman uspeh koji su filmovi postigli i na činjenicu da su u zvezde vinuli Natali Portman i još neke tada jako mlade glumce, Kristensen je, očigledno, ostao negde u dalekoj, dalekoj galaksiji...

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Promo
Tagovi: film