Kako je Viktorija Bekam osvojila svet

Kako je Viktorija Bekam osvojila svet

Autor: | 01/04/2016

0

Izgleda kao Viktorija Bekam, oblači se kao Viktorija Bekam, mršava je kao Viktorija Bekam... To mora da je Ketrin Zita Džons!

Ovo je tek jedna od svakodnevnih pošalica britanskih tabloida, koji ne štede poznatu džetseterku iako bi trebalo da im bude ljubimica zbog svih onih silnih povoda za trač rubrike zbog kojih se dobro prodaju.

A bilo je i naslova u stilu:

- Ko nema u glavi, ima u suprugovim nogama! - i sličnih...

Ipak, mora se priznati da je ime izgradila i pre udaje, kao članica planetarno popularnog girl benda "Spice girls".

Bez obzira na nekad prilično zlobne i zavidne komentare, niko ne može poreći da je Viktorija Bekam jedna od najuspešnijih i najslikanijih žena modernog doba.


Dejvid Bekam je, kažu, najsrećniji čovek na svetu. Igra vrhunski fudbal, vodi glamurozan život, na svakom koraku dokazuje da je megazvezda, modna ikona i oličenje metroseksualnosti, a u svemu tome mu nesebično pomaže supruga, za koju već godinama važi mišljenje da je „most stylish public figure“.

Ne postoji revija koju je propustila, redovno je prva na listama najbolje obučenih dama planete, dizajnira, piše knjige, uz sve to je majka četvoro dece. Ovih dana sprema novu kolekciju, zbog čega je retko viđamo u društvu ostalih članova porodice.

Naravno, Viktorijin izostanak sa glamuroznih događaja odmah dodaje šlag na tortu, to jest sve glasnije priče da se razvodi od Dejvida. Po svemu sudeći, to su ipak samo priče.

Međunarodna ikona stila je prvu kolekciju predstavila je 2004. godine, kada je kreirala džins za brend „Rock & Republic“. Uskoro je promovisala sopstvenu modnu liniju, „dVb Style“, u okviru koje je dizajnirala naočare za sunce, parfeme, torbe i nakit.

Objavila je dve knjige – modni vodič „Pola inča ekstra: kosa, štikle i sve između“ postao je bestseler, dok se autobiografija „Učiti kako se leti“ našla među najprodavanijim knjigama u Britaniji pre petnaestak godina.

Viktorijin stajling i životni stil pokušavaju da kopiraju mnoge žene, čak i neke holivudske zvezde, kojima to nikako ne stoji. Nekadašnja Posh Spice, danas dizajnerka koja je postala ozbiljan rival slavnim kreatorima, nesebično deli modne savete i rado se prihvata posla stiliste pred dodelu Oskara i sličnih glamuroznih manifestacija.

Uskoro će kreirati i venčanicu za svoju prijateljicu Evu Longoriju. O svom ukusu ima neuobičajeno mišljenje:

- Ja sam gej muškarac zarobljen u ženskom telu. Obožavam modu iz četrdesetih godina prošlog veka i haljine koje nose devojčice. Volim i moderni pop look, mada sam u početku bila skeptična prema pojavi Lejdi Gage. Nije mi se dopadalo kako se oblačila, ali sada smatram da njen otkačeni trend spada u visoku modu. Meni to ne bi dobro stajalo. Tokom ovih nekoliko godina provedenih u Americi uspela sam da prihvatim tamošnju modu i njihov ležeran stil. U Los Anđelesu niko ne upire prstom u mene kad do butika skoknem nenašminkana ili zaboravim da nalakiram nokte. Uglavnom nosim najobičnije pantalone, majice i japanke. Kada ste dugo izloženi pogledima javnosti, vremenom vam postane svejedno šta će ko reći. Ipak, moram priznati da se Dejvid mnogo više trudi da ga ne zateknu u lošem izdanju. On čak ima i više garderobe – našalila se Viki, koja svojevremeno nije bila oduševljena kada joj je Dejvid rekao da će morati da se presele u Los Anđeles, jer je potpisao ugovor sa tamošnjim klubom.

U početku joj je nedostajao London, čijim se ulicama, tvrdi, šetaju najbolje odevene žene na svetu. No, potpuno ju je opčinila blizina holivudskih zvezda koje preko dana opušteno jedu u jeftinim fast food restoranima u iznošenim trenerkama, a uveče blistaju na crvenom tepihu u skupim toaletama. Iako imaju sve što se može kupiti, svake nedelje iznenađuju jedno drugo ekstravagantnim i preskupim poklonima.

Do tada uvek besprekorno skockana, Viktorija je dopustila američkim paparacima da je hvataju u sasvim novom svetlu. U opuštenim trenucima, na primer kad je vodila sinove na utakmice, slikali bi je kako gricka nokte dok sedi u pocepanim farmerkama. Kada je dama uvek ledenog lica najzad ovekovečena kako se smeje, fotografija je prodata jednom tabloidu po basnoslovnoj ceni.

Na pitanje zašto tako retko pokazuje osmehe u javnosti, Viktorija je odgovorila da joj strah od kamere ne dozvoljava ležernije ponašanje. Međutim, neki misle da namerno zadržava nadmeni izraz lica kako bi naglasila svoje aristokratsko poreklo zbog kojeg je i dobila nadimak „posh“.

- Kad pogledam svoje fotografije u prestižnim magazinima uvek se zapitam zašto se bar jednom nisam nasmejala. Ja sam vesela osoba, deca i prijatelji me gledaju nasmejanu i raspoloženu, ali čim vidim objektiv fotoaparata – sledim se.

Pored vile u Los Anđelesu, Bekamovi imaju i velelepnu kuću u Engleskoj, koju tamošnja štampa zove Bekingemskom palatom i koja je procenjena na 18 miliona funti. U njihovom posedu je i dvorac u Francuskoj, kao i kuća u Dubaiju na ostrvu Palma.

A što se tiče brenda “Viktorija Bekam”, on je odavno osvojio svet. Poznavaoci modnih trendova ne sećaju se da su se ičije tašne rasprodale u roku od svega sat vremena nakon pojavljivanja u buticima, kao što se to desilo pre nekoliko godina sa Viktorijinom kolekcijom od šest tašni, čije su se cene kretale od od 1.800 do 13.850 eura.

Uvek savršeno obučenoj ikoni stila, koja je pokazala da možete biti i posvećena majka i uspešna poslovna žena samo ako to hoćete, jednostavno se – veruje.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Snežana Ilić hellomagazin
Tagovi: viktorija bekam