Jubilarni rođendan Hjua Hefnera obeležila smrt njegovog brata (foto)

Jubilarni rođendan Hjua Hefnera obeležila smrt njegovog brata (foto)

Autor: | 09/04/2016

0

Čovek koji je izmislio duplericu i igrao veliku ulogu u seksualnoj revoluciji, Hju Hefner, danas slavi svoj 90. rođendan.

Njegov brat i saradnik, Kit Hefner, preminuo je dan ranije u svom domu na Beverli Hilsu u 88. godini života, nakon teške i duge borbe s rakom.

Osim što mu je bio brat i saradnik, Kit je bio i najbolji prijatelj osnivača "Plejboja". Iako je posljednjih nekoliko godina uživao u rođendanskim zabavama na temu Kasablanke u svojoj famoznoj vili, ove godine žurka će možda izostati zbog nemilog događaja.

- Moj dragi brat i najbolji prijatelj je umro. Volim te, Kit, počivaj u miru - napisao je Hefner na Fejsbuku.

This morning, my dear brother and best friend passed away. I love you, Keith. Rest in peace.

Posted by Hugh M. Hefner on Friday, April 8, 2016

Najpoznatiji plejboj na svijetu, koji je nekada važio za revolucionara, u svojim poodmaklim godinama bori se za opstanak svoje najveće kreacije, časopisa "Plejboj". Zbog internet pornografije, tiraž slavnog časopisa za muškarce, drastično je opao, pa se Hju nedavno odlučio na drastičan potez.

Martovski broj "Plejboja" bio je poslednji u kom se pojavila poputno gola žena. Time Hefner namerava da svoj časopis učini sličnijim "Maximu" i "Esquireu" koji uz razgolićene devojke nude i mnoštvo članaka i intervjua. Prvi broj časopisa Hefner je objavio 1953. godine kada mu je bilo 27 godina.

Za logo i ime izabrao je zeca zbog ćebeta koje je vukao svuda sa sobom kada je bio dečak, koje u uglovima imalo zečje uši.

Svoju potrebnu da bude okružen ženama, Hefner objašnjava činjenicom da ga majka nikada nije ljubila ni grlila jer je bila prestravljena od bakterija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: hju hefner