Šeron Stoun: Tajne savršenog izgleda holivudske dive

Šeron Stoun: Tajne savršenog izgleda holivudske dive

Autor: | 19/04/2016

0


Tridesetog marta proslavila je pedeset osmi rođendan i tom prilikom, uz čuveni citat Lujze Hej, obećala da će godine koje su joj ostale biti najbolji deo njenog života. A malo je nedostajalo da Šeron Stoun uopšte ne stigne do njih, budući da je hodala samom ivicom smrti jednog oktobarskog jutra 2001. godine, kada je pucanje aneurizme prouzrokovalo udar na najpametniji holivudski mozak. Ponovo poklonjeni život promenio je njene poglede na svet. Shvatila je da nikad više neće biti ista žena i da bi svaki dan trebalo živeti punim plućima, kao da je poslednji.

Pedesetosmogodišnja filmska diva, koja ima tri usvojena sina, zaista je kao dobro vino jer izgleda sve bolje kako vreme prolazi.

- Posle moždanog udara morala sam ponovo da učim da hodam, da govorim, da slušam, sve ispočetka. Nisam mogla da se setim mnogih stvari. Iako mi je sve u životu krenulo naopako, shvatila sam da ovo traumatično iskustvo i nije bilo toliko loše. A u tim trenucima verovala sam da sam sve izgubila. Moj brak je bio završen, oduzeto mi je dete, karijera je bila gotova, a nestao je i veliki deo mog identiteta. Izgorela sam do kraja. Ali, digla sam se poput feniksa – otkrila je Šeron kako je isključivo snagom sopstvene volje smogla snage da iz mučnih i teških borbi izađe kao pobednik i shvati da su svi ti lomovi najavili novi početak. Da, to je moguće čak i usred Holivuda koji retko kojoj glumici srednjih godina pruža novu šansu.

U poslednje vreme njeno ime izostaje sa špica popularnih filmova zato što je ona tako odlučila, a ne producenti. Naime, želi da što više vremena provodi sa decom, da ih vodi u školu, da živi bez opterećenja. Trudi se da izbegava situacije koje bi mogle da prouzrokuju stres.

- Uopšte nemam utisak da starim. Preživela sam moždani udar i neopisivo sam zahvalna što sam i dalje na ovom svetu. Tu nema okretanja novog lista. To je potpuno nova knjiga. Ranije sam svakog dana bila izložena raznim glupostima. Danas shvatam da je većina tih stvari bila nepotrebna. Svi mi nesvesno trpimo neki pritisak, koji će pre ili kasnije eksplodirati. A tada možda neće biti nikoga da nam pomogne. Zato se klonim svega što bi moglo da me povredi. Izbegavam ljude koji crpe energiju i zrače negativnošću, i mnogo vremena provodim napolju, u prirodi – kaže Šeron.

Mnogi hirurzi smatraju kako ne bi bilo loše da uradi neke estetske korekcije lica, ali njoj se ta ideja nimalo ne dopada. Ne želi da uništava dobre gene koje je nasledila i koji su, kako je rekla, najzaslužniji za njen mladoliki izgled na kraju pedesetih.

- Hteli bi da me zategnu i da od mene naprave voštanu figuru. To ne dolazi u obzir. To je ludost. Kada sam se pogledala u ogledalo, zapitala sam se šta ja to imam da popravljam. Odgovaraju mi moje godine, ja spadam u ljude kojima prija duži rok trajanja. U prvoj polovini života imate lice s kojim ste se rodili. U drugoj dobijate lice kakvo zaslužujete. Ljudi se plaše starenja jer obraćaju pažnju samo na ono što gube, a ne i na ono što vremenom dobijaju. Moji kapci su se promenili, izgubila sam tonus kože oko oka, ali sam, s druge strane, dobila lepa udubljenja sa senkama. Nestala je i punoća lica, ali zato imam ove divne, izražene jagodice. Ne mislim da je plastična hirurgija loša stvar. Ako će vas učiniti srećnim, onda u redu. Ipak, verujem da bi trebalo uvesti uslov da svako pre te odluke prođe psihološke testove – smatra glumica.

Iako je već decenijama u centru zbivanja, nikada nije pala u iskušenje da se oda porocima. Cigaretu zapali samo u ponekom filmu, alkohol ne konzumira, zdravo se hrani. Najvažnije je, tvrdi, da žena i u poznijem životnom dobu bude aktivna, a njoj u tome pomažu vežbanje i ples.

- Igram kao da me niko ne gleda, dok se ne oznojim, i to mi prija. Dobro je i za telo i za duh. Bavim se fitnesom i pilatesom, a posle pedesete sam počela da radim i sa tegovima. Vežbanjem se poboljšava cirkulacija krvi, ubrzava se metabolizam, a kada se kombinuje sa pravilnom ishranom, doprinosi čišćenju kože i njenoj elastičnosti. Takođe, nemojte da nosite odeću u kojoj se ne osećate prijatno, jer će se to videti. Izgledaćete kao da ne znate kako da se ponašate, bićete nervozni. Odeća mora da bude komforna, da vas ne sputava. Ni najlepša haljina na svetu neće vam pomoći ako vas bude toliko stezala da ne možete da dišete – savetuje Šeron.

- Izgled nije najvrednija stvar na svetu. Trebalo bi da budete kompletno srećni i ispunjeni da biste zračili. Danas, kada više brinem o svojim sinovima nego o karijeri, tvrdim da se može sasvim lepo živeti i bez opsednutosti večnom mladošću. Dođe period kada osetimo umor zbog svega što smo preživeli, ali to nije opravdanje da, na primer, vreme ubijamo igrajući golf i napustimo sve. Pedesete nisam doživela kao nove tridesete, već kao sasvim novo poglavlje u životu.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: šeron stoun

Pročitajte još