Selena Gomez nepoželjna u Kini i Rusiji

Selena Gomez nepoželjna u Kini i Rusiji

Autor: | 20/04/2016

0

Kineske vlasti odlučile su da bojkotuju koncert Selene Gomez jer otvoreno podržava Dalaj lamu, koga je i upoznala.

U Rusiji Selena ne sme da nastupa jer se zalaže za prava LGBT zajednice.

Pevačica i glumica tvrdi da joj se život potpuno promenio od kada je 2014. u Kanadi upoznala Dalaj lamu. Selena kaže da je posle susreta s njim spoznala unutrašnji mir i postala mudrija. Međutim, zbog tog susreta su je Kinezi uzeli "na zub".

Selena je trebalo da nastupa Šangaju i Gvangžuu u avgustu, ali su datumi koncerata bez ikakvog objašnjenja nestali s njezine zvanične internet stranice. Posle se saznalo da su kineske vlasti odlučile da bojkotuju njeno gostovanje zbog bliskog odnosa s Dalaj lamom. Vođa tibetantskog budizma, koji se rodio kao Tenzin Gjatso, godinama se bori protiv kineske nasilne okupacije Tibeta, a od 1959. živi u Indiji, gde pokušava da očuva tibetansku kulturu.

S Dalaj lamom je izbeglo i nekoliko hiljada civila, a njihov poglavar je 1989. dobio i Nobelovu nagradu za mir. Selena nije prva muzičarka kojoj su Kinezi odbili da daju vizu. Rokeri iz grupe "Bon Džovi" takođe nisu smeli da sviraju u Kini jer su se na pozornici u Tajvanu 2010. pojavili s posterom Dalaj lame, a vlasti su bojkotovale i bend "Maroon 5" nakon što je njihov gitarista na društvenoj mreži čestitao rođendan tibetanskom vođi.

Selena Gomez je imala sličnih problema i u Rusiji. Bivšoj devojci Džastina Bibera zabranili su ulazak u zemlju jer nisu želeli da i kod njih zagovara prava gejeva, po čemu je Selena takođe poznata.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: selena gomez